Срокът за съгласуване на инвестиционните проекти от НИНКН ще се

...
Срокът за съгласуване на инвестиционните проекти от НИНКН ще се
Коментари Харесай

Обещано Одобряват проекти за месец в НИНКН

Срокът за координиране на капиталовите планове от НИНКН ще се понижи фрапантно - от 4 месеца, както е досега, на месец и пет дни. Това е уверил министърът на културата Боил Банов представители на браншовите организации в строителството на среща в София, инициирана от ръководителя на БААИК инж. Атанас Ангелов.  

Това е крачка към облекчение на съгласувателните процедури, което е част от взаимните старания на браншовите организации за възстановяване на строителното законодателство и понижаване на административната тежест за бизнес в бранша.

Издаването на мнения по планове, подлежащи на координиране по реда на ЗКН, ще бъде облекчено и с преместването на Националния институт за недвижимо културно завещание в постройката на Министерството на културата на бул. „ Александър Стамболийски “ 17. Очаква се да бъде основан и нов отдел, чиято функционалност ще бъде правенето на мнения и експертизи в региона на запазване на архитектурното завещание. Министър Банов е дал увещание на бизнеса, че сходни срещи могат да станат регулярни, а при зародили проблеми Министерството на културата, в частност - НИНКН ще бъдат отворени за дискутирането им за намиране на най-адекватните решения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР