Срокът, в който досегашният премиер на Израел Бенямин Нетаняху разполага

...
Срокът, в който досегашният премиер на Израел Бенямин Нетаняху разполага
Коментари Харесай

Изтече срокът, в който Нетаняху трябваше да състави кабинет

Срокът, в който досегашният министър председател на Израел Бенямин Нетаняху разполага с изследователски мандат за сформиране на държавно управление, изтече, показват международните организации, заяви БНР.

Партията му " Ликуд " завоюва най-вече места на парламентарните избори в края на март, само че групировката и нейните съдружници не съумяха да си обезпечат безусловно болшинство в 120-местния Кнесет.

От офиса на президента Реувен Ривлин към този момент оповестиха, че той е бил осведомен за неуспеха за сформиране на кабинет. По закон президентът би трябвало до три дни да съобщи мандата на различен народен представител след съвещания с парламентарните партии. Очакванията са това да бъде Яир Лапид - водач на центристката партия " Йеш Атид ", която се класира втора. Ривлин може да изиска и от Народното събрание да дефинира името на претендента за министър председател.Ако се стигне до такава степен депутатите да вземат решение кой да бъде отпред на държавното управление, те ще разполагат с 21 дни.

В случай, че нито един от идващите разновидности не се окаже сполучлив, Израел ще бъде изправен пред нови пети подред парламентарни избори за последните две години и половина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР