Срокът на обявеното частичното бедствено положение в областите Бургас, Ямбол

...
Срокът на обявеното частичното бедствено положение в областите Бургас, Ямбол
Коментари Харесай

Удължават частичното бедствено положение в три области заради мигрантския наплив

Срокът на оповестеното частичното бедствено състояние в областите Бургас, Ямбол и Хасково ще бъде продължен, разгласи зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, представен от. Бедственото състояние в крайграничните общини на тези области е в действие до 29 септември. То беше оповестено на 23 този месец поради засиления мигрантски напън на турско-българската граница.

Основната причина за оповестяването на бедственото състояние е трагичното положение на горските пътища в региона на границата, уточни Станев.

" Не положението на пътя до самото инженерно техническо оборудване, а казусът е до там. Изровени са с годините пътищата, неподдържани са много години обратно ", сподели Станев.

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че мигрантският напън сега е невиждан.

" Огромен е, размерите са в действителност застрашителни, само че все пак всички ограничения от наша страна са взети. Така че проблеми има, само че ги решаваме, като се стараем да не командироваме непотребни чиновници от националната полиция и жандармерията, а ги използваме навътре в страната ", призна Станимир Станев.

Възстановяването на горските пътища в граничния регион на Ямболска област ще завърши до месец, увери регионалният шеф на Ямбол Георги Чалъков. Той посочи, че бедственото състояние в общините Елхово и Болярово ще бъде удължено до 23 октомври.

Само преди два дни видео от обществените мрежи, снимано през юни, онагледи тревожното положение на границата - то сподели по какъв начин цялостен бус с незаконни чужденци непосредствено минава през дупка на оградата.

 Видео сподели по какъв начин мигранти минават с бус през граничната ограда с Турция Виж още
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР