Сривът в предлагането на полупроводници за автомобилните производители вероятно ще ...

Сривът в предлагането на полупроводници за автомобилните производители вероятно ще

Bosch допуска недостигът на чипове да бъде облекчен през 2022 г.

Сривът в предлагането на полупроводници за автомобилните производители евентуално ще продължи и през 2022 година , макар че дефицитът може да бъде омекотен , споделя пълномощник на Bosch China Investment, представен от Bloomberg.

Производителите на чипове сега съумяват да изпълнят единствено към 20% от поръчките на своите абонати , направени през юли. Въпреки някои подобрения по отношение на позицията през август повече от половината от търсенето на чипове към момента остава непокрито от предлагането, споделя Джан Дзян, вицепрезидент на Bosch China в кулоарите на Китайската конференция за доставките на коли .Още по тематиката

Очаква се свиването при веригите на доставка да продължи и през следващата година, като разликата сред предлагането и търсенето ще се свие до към 20% по отношение на равнищата , следени през първата половина на 2021 година , изтъква Джан.

Глобалният дефицит на полупроводници, който не престава да тежи на автомобилната промишленост към този момент съвсем 12 месеца, може да изтрие от производството на леки транспортни средства в Китай 2 млн. автомобила през тази година, показва от своя страна чиновник на Китайската федерация на машиностроителната промишленост .

Най-големият авто производител в света Toyota обяви предходната седмица, че , като го свие с 15%, или със 150 хиляди транспортни средства, по отношение на своя сегашен производствен проект поради продължаващия дефицит на полупроводници и прекъсванията в електрозахранването в Китай.

Toyota ще запази своя световен производствен проект за фискалната 2021 година на равнище от 9 милиона транспортни средства макар последните съкращения. Компанията се стреми да възстанови производството си до обичайните равнища , макар че източник, осведомен с проектите на концерна, изрази подозрение по отношение на триумфа на това начинание.

Според изследване на Susquehanna Financial Group периодът сред поръчката на полупроводници и реалната им доставка за автомобилните концерни и фирмите от други браншове нараства още веднъж през септември до 21,7 седмици, което посочва , че дефицитът на чипове ще продължи да попречва глобалното икономическо възобновяване от пандемията от ковид и през следващите месеци.

Източник: investor.bg