Срещу президента на САЩ Доналд Тръмп стартира процедура по импийчмънт,

...
Срещу президента на САЩ Доналд Тръмп стартира процедура по импийчмънт,
Коментари Харесай

Капичмънт

Срещу президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп започва процедура по импийчмънт, която за улеснение " превеждаме " на български като " капичмънт " - тъй като това е опит да се капичне президентът от тоя пост, който доста хора одобряват за най-високия в света. Доколкото Съединени американски щати са преобладаваща страна в еднополюсен свят - това разбиране не е лишено от аргумент, въпреки че за милиард китайци примерно Тръмп напълно не е най-важният човек на планетата. 

Импийчмънтът самичък по себе си не е премахване от власт - думата значи " обвиняване, дискредитиране " - тоест тричане някакво, тричмънт. Процедурата по импийчмънт може и да не докара до премахване. 

Срещу 42-рия президент на Съединени американски щати - демократа Бил Клинтън, също имаше процедура по импийчмънт в края на 90-те години на предишния век. Процедурата не докара до отстраняването му - Бил Клинтън си довърши мандата, който му беше втори, а жена му Хилари се кандидатира за президент през 2016-а, само че загуби от Доналд Тръмп. Поводът за пускане на неприятната процедура беше, че един стремглав прокурор прикачи президента към някакво следствие, в хода на което Клинтън бе компрометиран, че е излъгал и скрил от правосъдната власт няколко свои непристойни срещи в Овалния кабинет с млада стажантка. Тогава целият свят наблюдава онлайн по какъв начин американският президент се гърчи, спорейки с някакви прокурори кой тип секс се брои за секс и кой не се брои.

Е, светът се промени и Америка се промени.

Навремето много загряха задника на Клинтън по тази причина, че изневерил на жена си - и насмалко да го капичнат от президентския стол. 

Сегашният президент Тръмп го избраха ужким най-консервативните гласоподаватели - а той по отношение на дамите е нахален, недодялан и безпардонен, само че една от бройките му е порнозвездата Сторми Даниелс, с която имал връзка тъкмо когато Мелания му родила момче...

Времена, нрави, идеали...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР