Срещу мен и бившия изпълнителния директор тече една репутационна война

...
Срещу мен и бившия изпълнителния директор тече една репутационна война
Коментари Харесай

Невена Петрова: „Ел Би Булгарикум“ никога не са саботирали доставките на българско мляко

Срещу мен и някогашния изпълнителния шеф тече една репутационна война от месец, откогато ни уволниха от Държавната консолидационна компания. Това сподели Невена Петрова - някогашен ръководител на Съвета на шефовете на „ Ел Би Булгарикум ", в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

В отговор на присъединяване на икономическия министър Никола Стоянов в предаването предходната седмица, Петрова съобщи, че предходното управление на сдружението в никакъв случай не е прекратявало покупките на мляко от български снабдители.

„ Документи от сдружението могат да го покажат. Имам лист на български снабдители от северозапада, от които не е имало спиране на покупки. Става въпрос за 10 локални производители, дребни фермери, които доставят мляко всекидневно и „ Ел Би " събира млякото със личен превоз ", изясни тя.

Петрова бе безапелационна, че в никакъв случай не са саботирали доставките на българско мляко, а през януари т.г. са добавили три нови доставчика, с които и новото управление работи сега.

Тя изясни, че в последния ден на мандата на остарялото управление е направено предплатено заплащане към една от компаниите вносители на мляко и макар изказванията на министъра, че „ и досега нито капка
Всичко за Вашата сватба
не е доставена ", има документи за доставени цистерни на 1.20 лева, която е най-ниската цена в сдружението.

„ Тоест те не престават да работят на цените, контрактувани от някогашния изпълнителен шеф и в същото време споделят, че ние сме работили непозволено ", уточни тя.

Според Петрова прокурорската инспекция в „ Ел Би " се дължи на това, че тя и някогашният изпълнителен шеф Николай Маринов са упрекнати в непозволени дейности от други хора в контролния орган на сдружението.

„ Кое е закононарушението - че сме доставили в допълнение количество мляко на допустимо най-ниски цени, на база на което намалихме цените с 30%? То освен се резервира от настоящето управление, а и се понижава още ", акцентира Петрова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg