"Срещу Италия имаше подобрение на играта в някои моменти спрямо

...
"Срещу Италия имаше подобрение на играта в някои моменти спрямо
Коментари Харесай

Пранди: Сервисът е големият ни проблем, трябва да го реша

"Срещу Италия имаше усъвършенстване на играта в някои моменти по отношение на срещата с Япония, само че за мен дефинитивно след този мач стана ясно, че главният проблем, който имаме, е с осъществяването на начален удар. Сервисът е наш огромен проблем, би трябвало да работим. И аз ще направя всичко, с цел да се оправим с това, тъй като ни тежи доста. " Това съобщи селекционерът на България Силвано Пранди след загубата с 1:3 от Италия в последната ни среща във Варна от Волейболната лига на нациите.

"Второто, което би трябвало да направя сигурно, е да стартира да консолидирам главния състав, главната ни шестица. Смятам, че това също последователно ще стартира да ни дава успокоение. Това обаче е допустимо да стане, откакто се завърнат Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Първият - с отличните си качества като център, вторият - като посрещане и успокоение, което може да ни даде, сигурно ще бъдат част от стабилизирането, което желая да видя. "

"До момента не подготвяхме един главен тим, а работихме с необятна група от играчи - някои от тях трябваше да се възстановят, да си починат - включваме ги един по един в главния състав. Не считам, че сме в характерен миг, в който да би трябвало да се намираме в избрана форма. За мен не е значимо сега да сме в оптимална форма, а когато пристигна в действителност значимият - олимпийската подготовка.

Днес като цяло съм по-спокоен по отношение на мача против Япония. А дали времето ще ни стигне, с цел да имаме претенции от мен образ до олимпийската подготовка - аз най-малко считам, че ще стане. Имаме задоволително време. А това дали ще я спечелим, с цел да се класираме за Олимпийските игри, на първо място зависи от това какви качества ще имаме ние. Към сегашния миг обаче аз съм спокоен, че имаме време да изградим нашия тим подобен, какъвто би трябвало да е ", добави Пранди.

В понеделник българският тим потегля още веднъж на дълъг път - този път към Бразилия, където предстоят конфликти против домакините, Русия и Германия. "Заминаваме за Бразилия с двама разпретелители, защото събитията го постановат. Искам да дам малко отмора на Тодор Скримов, който има избрани физически проблеми, а игра във всички мачове до този миг. Също и на Ники Пенчев, който си има чисто персонален претекст - знаете, че чака да стане татко. Това са условия, с които би трябвало да се съобразя и не виждам необикновен проблем ", изясни Силвано Пранди.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР