Срещу фирмата изпълнител на строителните дейности по Софийското Ларго ще

...
Срещу фирмата изпълнител на строителните дейности по Софийското Ларго ще
Коментари Харесай

Ако фирмата изпълнител на Ларгото не отстрани дефектите, я чака съдебен иск

Срещу компанията реализатор на строителните действия по Софийското Ларго ще бъде предявен правосъден иск, в случай че тя откаже да в профил повредите по обекта в 5-годишния гаранционен период. Това заяви през днешния ден Министерството на културата.

" Многократно в последните няколко месеци сме поставяли на изпълнителя на обекта (ДЗЗД " Антична Сердика " - бел. ред. ) искане да вземе ограничения в границите на 5-годишната гаранция по Закона за устройство на териториите (ЗУТ) и да в профил установени проблеми по плана, само че до момента такива не са взети. Затова ще предявим рекламация по правосъден ред за несъблюдение към строителя ", съобщи през днешния ден министърът на културата Боил Банов на среща сред представители на министерството и Столична община. Той посочи, че на проектанта арх. Христо Генчев към този момент е предоставено да направи спомагателен разбор на обекта.

Заместник-кметът по просвета и обучение на София доцент доктор Тодор Чобанов сподели, че се чака изпълнителят на строителните действия да извърши своя ангажимент и да се съобрази със съответната уговорка по закона за съблюдаване на гаранцията. Той означи като позитивно, че министерството откликва на подадените сигнали и извършва своята част от контракта.

На срещата, която се състоя в Министерството на културата, участваха и основният проектант на Столична община Здравко Здравков, заместник-директорът на Регионален исторически музей – София инж. Борис
Чилев и проектантът арх. Генчев. Беше разисквано и по какъв начин при нужда арх. Генчев ще показа проектантски решения за възстановяване на структурата към куполната част и отводнителната система на Ларгото.

Беше решено, че в случай че строителят се заеме с отстраняването на дефектите, дейностите ще бъдат изпълнени под управлението на проектанта, който персонално ще участва от самото начало и ще управлява работата. Ако ДЗЗД " Антична Сердика " откаже да извърши задължението си, ще бъде наета друга компания реализатор, която да извърши дейностите, а средствата за ремонта ще бъдат част от правосъдната рекламация към строителя.

Банов изяви вяра казусът да бъде " решен дълготрайно и по най-бързия метод " и изяви убеденост, че това може да се реализира до дни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР