Срещайки друго животно по пътя си, морското свинче се държи

...
Срещайки друго животно по пътя си, морското свинче се държи
Коментари Харесай

Съжителство на морското свинче с други домашни любимци

Срещайки друго животно по пътя си, морското свинче се държи безразлично, без значение дали това животно е по-голямо или по-малко от него. Обикновено всичките ви старания, ориентирани към това да заинтересувате морските свинчета от другите домашни любимци в дома ви, да предизвикате някаква реакция от тяхна страна, приключват с крах.

Морските свинчета, които порастват измежду други морски свинчета и се познават единствено едно друго, просто пренебрегват всички други животни. Тази липса на реакция може да бъде съдбовна за тях, в случай че срещнат хищно животно. Те, както доста домашни любимци, са безусловно беззащитни, когато се срещнат лице в лице с див звяр, да вземем за пример котка. Следователно ние сме виновни за тяхната сигурност. Морските свинчета са беззащитни животни, тъй че не би трябвало да се отглеждат с животни, които могат да им навредят. Ето какво би трябвало да знаем за съжителството на морските свинчета с други животни.

Морско свинче и заек

По предписание морските свинчета се схващат с животни като мини зайци. Често заекът пази дребния си другар, сгушва се комфортно до него и го облизва. Но също по този начин се случва другарството да не се получи. Мъжките зайци, които са авансово кастрирани, във всеки случай са по-подходящи за взаимно развъждане с морски свинчета. Женските зайци в битката за владеене на територията от време на време могат да бутнат морското свинче или просто да го забият в ъгъла.

Морско свинче и куче

Кучето може да бъде подготвено да приема морското свинче като член на фамилията, изключително в случай че животните са се опознали в ранна възраст. Ако кучето към този момент е живяло с вас известно време, би трябвало последователно, малко по малко, да го привикнете към компанията на морско свинче.

 Съжителство на морското свинче с други домашни любимци

Морско свинче и котка

Котката се отнася към морското свинче най-вече като към плячка, може да го нарани тежко и даже да го убие. Ако животните са дружно от доста ранна възраст, тогава в множеството случаи те се схващат добре между тях. Когато отглеждате морски свинчета с котка в апартамент, би трябвало непрекъснато да гарантирате, че са предпазени от писаните. Котката с офанзивите си против клетката може да изплаши морското свинче. Ако дистанцията сред решетките или размерът на клетките разрешава, тогава котката ще се опита да хване морското свинче с пъргавата си лапа.

Морско свинче и хамстер

Хамстерите са самотни животни и в случай че са нападателни, морските свинчета не могат да им устоят. По принцип няма смисъл да отглеждате свинчета с други гризачи, без значение дали са мишки, плъхове, елементарни или мини хамстери, чинчили или катерици. Наистина, морските свинчета не стават нападателни, само че постоянно страдат доста надълбоко от наложеното им непознато и неестествено партньорство.

Морско свинче и папагал

Птиците постоянно се пробват да откраднат храна от морски свинчета, а вълнистите папагали не са срещу да кълват ушите им. По-големите папагали стават доста ревностни и също стартират да кълват морските свинчета. Ето за какво по принцип морските свинчета не би трябвало да се отглеждат с птици, изключително с папагали, а също и с по-малки типове като вълнисти папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР