Срещата между президентите на Русия и на Турция Владимир Путин

...
Срещата между президентите на Русия и на Турция Владимир Путин
Коментари Харесай

Владимир Путин демонстрира близост с Реджеп Ердоган по символичен начин

Срещата сред президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в съветския курорт Сочи през днешния ден притегли вниманието.

За последните 20 дни това е втората среща сред двамата водачи и първата, на която Владимир Путин се срещна с водач на от НАТО от началото на войната в Украйна.

Имаше още една детайлност обаче, която е многозначителна и че е алегорична.

Става дума за една маса. Преди време, когато френският президент Еманюел Макрон беше на посещаване в Москва при Путин една голяма дълга няколко метра маса стоеше сред двамата - чудноватост, която притегли вниманието.

Анализаторите разясниха случая като знак на сериозните връзки сред Париж и Москва.

В Сочи обаче сред креслата на Путин и Ердоган бе сложена единствено една дребна салонна масичка. Анализаторите разясниха случая като знак на непосредственост, която Путин показва доста блестящо на турския си сътрудник, както и като израз на положителните двустранни връзки, а евентуално и като обръщение към някои европейски водачи.



При посрещането и Путин и Ердоган демонстрираха взаимна искреност, нямаше и помен от напрегната поза на Путин, както когато на срещата в Техеран предишния месец се наложи няколко минути да чака Ердоган прав на крайници. Също по този начин Владимир Путин приказва относително малко първоначално и даде думата на Ердоган, което също се смята за алегоричен жест, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР