Срещата между Има такъв народ (ИТН) и представители на Демократична

...
Срещата между Има такъв народ (ИТН) и представители на Демократична
Коментари Харесай

Има такъв народ показа проектокабинета и на ДБ

Срещата сред " ИТН " (ИТН) и представители на " Демократична България " (ДБ) е втората от през днешния ден, на която Има Такъв Народ предложи проектокабинета си. Демократична България беше показана зам.-председателите на парламентарната група на десните Демократична България - Владислав Панев и Цецка Бачкова, съпредседателите на обединението, измежду които Христо Иванов, не пристигнаха. Все още не е ясно дали това е знак, че няма да поддържат държавното управление.

" Г-н Христо Иванов е зает и ни е упълномощил да го представляваме като негови заместници, не значи протест на договарянията ", увериха Панев и Бачкова.

" Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета, ще имаме съвещание на парламентарната група. Ще обсъдим всички плюсове и минуси, и имена, и цели. Нека да не обсъждаме в този момент имена. Според мен е допустимо да претърпи промени кабинетът ", сподели още Панев в отговор на въпроси за съответни министри, чиито имена към този момент изтекоха импровизирано в медиите.

Той удостовери само, че Петър Илиев, който беше спряган за министър председател, още веднъж е препоръчан за министър - този път не на правораздаването, както в първия в проектокабинет, а на вътрешните работи. Христо Иванов към този момент съобщи, че са се оповестили срещу кандидатурата на Илиев, за който излезе информация, че е употребявал десетки страници от труд на доцент Наталия Киселова за своя книга.

Той посочи, че главните цели, декларирани от Има Такъв Народ, са правосъдна промяна, обучение и обществена политика. Разговорите ще продължат по ресори.

" Не мисля, че сме изравяли някакви томахавки, тъй че да ги заравяме. Ако имаме задоволителни причини, да подкрепим такова държавно управление, само че не мисля, че възможностите са повече от 50% на този стадий, имаме още доста тематики за доизчистване ", сподели още Панев.

Бачева добави, че за съглашение не са говорили.

По-рано от групировката на Слави Трифонов разговаряха с " Изправи се БГ! Ние идваме! ". След късата среща Мая Манолова съобщи сбито:

" Чухме имената за претендентите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група ".

На въпрос по кое време ще решат дали ще дадат поддръжката си, тя отговори единствено, че ще е преди завършването на парламентарната процедура. Според неофициални източници от Има Такъв Народ не са предложили и на тях съглашение.

По-късно през днешния ден следва среща и с Българска социалистическа партия. Както е известно, този път покана нямаше и към Движение за права и свободи, с изключение на към ГЕРБ.

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР