Средствата тръгват към бизнеса. От утре започва разплащането за 8163

...
Средствата тръгват към бизнеса. От утре започва разплащането за 8163
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: От утре започва разплащането за 8163 компании, заявили подкрепа от държавата

" Средствата потеглят към бизнеса. От на следващия ден стартира разплащането за 8163 компании, които са декларирали поддръжка от страната - на стойност 116 млн. лв.. Това е по линия на средства от Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", създадена дружно с Национална агенция за приходите ". Това сподели пред  министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Той уточни, че бюрата по труда ще работят в допълнение, с цел да може да края на януари да бъдат изплатени всички обезщетения за декември. Средствата са налични, безапелационен беше министър Борисов.

По мярката " 60 на 40 " са подкрепени 250 хиляди работни места, по мярката за хотелиерство, ресторантьорство, превоз и туризъм са платени над 29 млн. лева и са подкрепени над 27 хиляди работни места, над 2000 работодатели, изясни Борисов. По думите му до " 60 на 40 " е до март, само че финансовият запас за нея е обезпечен до септември.

" Още едни 26 млн. лв. потеглят към бизнеса през януари ", заключи министърът на стопанската система и добави, че през идващите месеци към 370 млн. лв. ще доближат до бизнеса като подкрепяне от страната поради втория локдаун.

Според министър Борисов 2020-а година приключва със спад към 4% съгласно разнообразни прогнози и дефинира това като триумф, защото упованията са били за спад над 5%.

" Може би през 2021-ва ще имаме стопански напредък, който да покрие към 80% изгубеното в спешния интервал. Това е допълнено с положителните макроикономически и финансови параметри за недостига и дълга. България по тези и по още два индикатора ще бъде водач в Европейски Съюз ".

България е единствената страна в Европейски Съюз, която по време на рецесия си резервира потреблението, съобщи министърът на стопанската система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР