Средновековни замъци, национални паркове, живописни църкви и какво ли още

...
Средновековни замъци, национални паркове, живописни църкви и какво ли още
Коментари Харесай

10 истински места, вдъхновили приказните декори на Дисни

Средновековни крепости, национални паркове, живописни църкви и какво ли още не – приказните декори на Дисни са в действителност красиви, само че знаете ли, че са въодушевени от същински места?

Най-хубавото е, че всяко от тези места може да се посети и в действителния живот. Вижте някои от тях и си припомнете красивите филми на „ Дисни “:

Дворецът на султана от кино лентата „ Аладин “

Огромният пантеон Таджа Махал в Индия е издигнат през 1632 година от могулския император Шах Джахан в памет на обичаната му брачна половинка. Нейното име е Арджуманд Бану Бегум, известна като Мумтаз Махал. Тадж Махал е станал ентусиазъм за двореца на султана във кино лентата „ Аладин “. През 2007 година Тадж Махал беше включен в новите 7 чудеса на актуалния свят

 
    View this post on Instagram           
A post shared by fAiry tales (@f.ai.ry_tales)

Селото на Бел от " Красавицата и звяра "  

Разпознаваемото село от кино лентата " Красавицата и звяра " и отечество на Бел в действителност се намира в Риквир, Алзас във Франция. Градчето Колмар също е въодушевило основателите на кино лентата за средновековното селце от класиката на " Дисни. 

Замъкът на Аврора от „ Спящата хубавица “



Замъкът Нойшванщайн в Германия е издигнат в края на 19. век по поръчка на крал Лудвиг II от Бавария. То трансформирал замъка в свое персонално леговище, с цел да се изолира от останалия свят. Замъкът Нойшванщайн е въодушевил основателите на филмите на „ Дисни “ няколко пъти и през днешния ден също може да се види в тематичните паркове на Дисниленд.

 Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР