Среднощна секретна акция на Пътната полиция в Пловдив. Задържани са

...
Среднощна секретна акция на Пътната полиция в Пловдив. Задържани са
Коментари Харесай

Задържаха пияни и дрогирани шофьори след секретна акция на полицията в Пловдив

Среднощна секретна акция на Пътната полиция в Пловдив. Задържани са пияни и дрогирани водачи. Над 1400 коли са тествани за няколко часа. Акцията е поради зачестилите произшествия в района след приложимост на алкохол и опиати, при които потърпевшите стават от ден на ден.

Пловдив

Акцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се е провела при цялостна секретност. Служителите на полицията били инструктирани преди самата интервенция и били разпределени отвън територията на техните ръководства.

Дрегерът на двама от водачите в Пловдив и Хисаря посочил над 2 промила алкохол в кръвта. Задържани са 10 водачи с високо наличие на алкохол в кръвта и 5-ма с опиати. Били спрени и петима водачи без книжки.
Старши контрольор Ботьо Гиргинов - " Пътна полиция " -Пловдив: Ще бъдат употребявани всички, наблягам, всички законови способи и средства, с цел да преустановим неразумното държание и рисковото държание.
За да избегнат глобите двама от тестваните водачи пробвали да предложат подкупи- до 100 лв..
Галина Андреева-Минчева - Окръжна прокуратура - Пловдив: В този случай законодателят е планувал до 10 години отнемане от независимост както и санкция в размер до 15 000 лв..
Освен започнатите наказателни производства, вследствие на инспекцията, са формирани 120 акта и 126 фиша за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР