Средно статистически с 20 процента се увеличават пътно-транспортните произшествия през

...
Средно статистически с 20 процента се увеличават пътно-транспортните произшествия през
Коментари Харесай

Повече катастрофи през лятото, карайте внимателно!

Средно статистически с 20 % се усилват пътно-транспортните катастрофи през юли и август спрямо другите месеци на годината. Затова е доста значимо да подчертаваме вниманието на хората да бъдат по-внимателни и толерантни на пътя. Това сподели ръководителят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова по време на показване на резултатите от второто издание на самодейността SDIndex (Safe Drive Index/ Индекс за безвредно шофиране), оповестиха от организацията.
 
Изследването цели въвеждането на народен показател за установяване на рисковете в държанието на водачите на моторни транспортни средства в България.

 
Над 56 хиляди български водачи са се присъединили в проучването п рез тази година, което демонстрира, че в България има хиляди водачи, които желаят да бъдат дейна страна при образуването на политиките по пътна сигурност и елиминиране на рисковите условия на пътя, е подчертала Крумова.

 
Зам.-министърът на превоза Ангел Попов е съобщил, че се ревизират изпитите и образованието на младите водачи, които до 3 година, откакто са взели шофьорска брошура претърпяват пътно-транспортно произшествие. Според Попов данните от проучването са доста потребни, както за обмисляне на по-ефективен надзор, по този начин и за бъдещите промени в организацията на образованието на водачите.

 
Над 40 % от откритите нарушавания на пътя през предходната година са били за превишена скорост, а общо 1,3 млн. нарушавания са регистрирани през 2018 година, е съобщила контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " към Групово дело " Национална полиция ".-->
 
От самодейността споделиха, че през тази година проучването обгръща и водачи на камиони и рейсове. За първи път то се реализира и напълно онлайн, което съгласно тях е помогнало да бъде доста по-масово, а получените отговори по-честни и справедливи. Най-голямата цел за тях е взаимно с институциите да се намерят механизмите за смяна на държанието на водачите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР