Средният размер на ипотечните кредити е нараснал от началото на

...
Средният размер на ипотечните кредити е нараснал от началото на
Коментари Харесай

Райфайзенбанк: Ръст при ипотечното кредитиране в унисон с оживлението на пазара


Средният размер на ипотечните заеми е повишен от началото на годината и доближава 119 хиляди лева, при 106 хиляди лева през 2017 година и 94 хиляди лева през 2016 година, сочи разбор на Райфайзенбанк. Като резултат и междинният период за погасяване резервира наклонността за нарастване и към този момент е 22 година, по отношение на 21 година към края на 2017 година и 19 година през 2016 година

Според данните на Райфайзенбанк, профилът на най-честия адресат на ипотечен заем е фамилен мъж на 38 година, с висше обучение.

С финансиране от банката се купуват най-много жилища (92%), като в 86% от случаите пожеланият парцел се намира в огромните градове София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе или Велико Търново. Изборът на клиентите най-често се стопира на монолитното строителство (80%), като и през тази година най-търсени не престават да бъдат жилищата в здания, строени след 2000 година – 54%, което бележи растеж от 8 пр.п. по отношение на данните за 2017 година, сочат изследванията.

Райфайзенбанк предлага ипотечно кредитиране до 400 хиляди лв. и период за погасяване до 30 години. В продължение на акцията „ Smart решения за дома “, банката подарява на клиентите с усвоен заем интелигентна крушка с алтернатива за дистанционно управление посредством приложение за мобилния телефон, задаване на време за включване и изключване, разнообразни степени на бляскавост и избор от над 16 милиона цвята. Кампанията е годна до 22 януари 2019 година или до привършване на количествата на подаръците.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР