Средната брутна работна заплата в Шуменско не само изостава по

...
Средната брутна работна заплата в Шуменско не само изостава по
Коментари Харесай

Заплатите в Шуменско намаляват

Средната брутна работна заплата в Шуменско освен изостава по мярка от възнагражденията в други райони, само че и понижава по отношение на последното тримесечие на предходната година. Това сочат данните на локалното статистическо бюро. Изоставането по отношение на края на м.г. е с 0,9%.

1 298 лева е било междинното месечно заплащане в завършек на 2021 година, а в този момент е 1 286 лева Икономическите действия, в които е регистриран максимален спад, са " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения ", " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива " и " Образование ".

Средната заплата в Шуменско остава доста по-ниска от тази за страната, която за месец март 2022 година е 1 668 лв.. С най-високо приблизително заплащане през март е област София - 2 340 лева, а с най-ниско е област Благоевград - 1 078 лева По този индикатор Шуменско е на осмо място измежду 28-те области на страната.

По предварителни данни наетите лица по трудово и служебно правно отношение в района се усилват с 374 души, или с 0,9% по отношение на края на 2021 година и доближават 44 271. По брой трудово заети районът е на 13-то място в страната. Най-голям е броят на наетите в област София - 788,9 хиляди, а минимален в област Видин - 15,7 хиляди души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР