Средиземноморски лаврак е пълното име на тази авторска рецепта на

...
Средиземноморски лаврак е пълното име на тази авторска рецепта на
Коментари Харесай

Средиземноморски лаврак

" Средиземноморски лаврак " е цялостното име на тази авторска рецепта на Георги Ерменков. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заГеорги Ерменков - тук, а за плана - в края на текста.

Флажолето сварете на муден огън и шокирайте с лед и вода. Повторете същото и с граха. Измийте картофите и сварете на муден огън, след което нарежете на няколко части. Изпечете филето лаврак и мидата на плоча, овкусени с бял пипер.

В подобаващ басан смесете микросалатките и всички останали артикули и ги овкусете. В подобаваща паница сипете салата и от горната страна сложете филето лаврак и мидата. Поръсете с малдонска сол.

Необходими артикули за 1 порция

180 г филе от лаврак
1 мида Сен Жак
50 г боб " Флажоле "
50 г микс микролиста
50 мл зехтин
40 г пресни картофи
35 г сос " Айоли "
10 г резене (фенел)
10 г грах
10 мл сок от лайм
10 г пържен лук
10 г салата " Валериана "
5 г пюре от малини
5 г трюфел
5 г кълнове от ряпа и броколи
цвете за украса
5 г малдонска сол
1 г бял пипер

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР