Сред опасностите на пътя през зимата е т.нар. черен лед,

...
Сред опасностите на пътя през зимата е т.нар. черен лед,
Коментари Харесай

Сред заплахите на пътя през зимата е така наречен черен лед, когато очевидно асфалта наподобява мокър, само че в реалност е затрупан с тънка кора транспарантен лед, предизвестяват от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Най-уязвими на пътя са младите водачи, прибавя още Владимир Тодоров от Асоциацията. За сигурността на пътя с изключение на скоростта значимо е да има и задоволително отдалеченост сред колите:

„ Зимата наложително би трябвало да се употребяват зимни гуми, въпреки законът да позволява в България да се кара и с летни гуми с четири мм протектор. Освен това да бъдат доста деликатни за така наречен черен лед, който заблуждава, че асфалтът е изсъхнал, а в действителност той е замръзнал и, несъмнено, да съблюдават по-голяма отдалеченост, когато вали сняг или когато пътуват в дъжд “.

„ Най-големите рискове са колата да се падне в обстановка, когато става неуправляема заради заледяване на пътя или заради това, че има внезапно прекъсване на челен автомобил. Младите водачи, които имат по-малко опит би трябвало да внимават, в случай че са взели брошура през летния интервал и това за тях е първата зима също би трябвало да бъдат доста деликатни “, съобщи още Владимир Тодоров.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News

ОЩЕ ПО ТЕМАТАPromoMall.bg