Сред многото усложнения, произтичащи от COVID-19, сърдечно-съдовите проблеми заемат специално

...
Сред многото усложнения, произтичащи от COVID-19, сърдечно-съдовите проблеми заемат специално
Коментари Харесай

Каква е връзката между кръвната група и сърдечните проблеми при пациенти с COVID-19?

Сред многото затруднения, произлизащи от COVID-19, сърдечно-съдовите проблеми заемат особено място. Ново изследване на откриватели от Медицинския факултет на Харвардския университет разказва имат ли връзка тези положения с кръвната група.

Констатациите на екипа могат да оказват помощ за оценка на риска от такива затруднения при пациенти с COVID-19, улеснявайки ранната диагностика и наблягайки евентуалните потребности от превантивни и лечебни грижи, където е допустимо, написа zdrave.to.

В изследването са употребявани данни от над 400 души. Те са били проследявани в продължение на 30 дни и резултатите от пациентите са оценени в група от трима.

Когато се класифицират по кръвна група, към половината са имали I, а 30%, 15% и 6% са имали кръвни групи II, III и IV, надлежно. Хората с анамнеза за мозъчно-съдови нарушавания са по-склонни да имат кръвна група II от I. Пациентите с хипертония са по-малко склонни да имат кръвна група III от I.

Вероятността от съществено сърдечно-съдово нарушаване е била 2,5 пъти по-висока при пациенти с кръвна група II с кръвна група I. Съществува и засилена наклонност към нараснал риск от огромна тромбоза при хора с кръвна група II.

Смъртността от всички аргументи обаче не демонстрира връзка с кръвната група.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР