Сред многото породи котки любителите на мъркащи пухчовци все по-често

...
Сред многото породи котки любителите на мъркащи пухчовци все по-често
Коментари Харесай

Хранене на американски бобтейл

Сред многото породи котки феновете на мъркащи пухчовци все по-често се стопират на необикновените измежду тях. Интересно изглеждаща писана с любящо сърце и прелестен темперамент е издирван домакински любим. На тези характерности дава отговор изцяло котката от порода американски бобтейл, наричана също сноу фасул.

Този представител на котешкото царство е едро животно, доста красиво на външен тип коте с къса опашка, с което се разграничава от останалите представители на типа.

Друга нейна специфичност, която я разграничава значително от множеството котаци, е желанието да съпровожда стопанина в разходките му на открито и по тази причина елементарно се научава да носи нагръдник и да върви на открито с каишка, сходно повече на куче, в сравнение с котка.

Излизайки на открито, сноу фасул може да изразходва повече сила и по този начин грижата към избора на уравновесена диета е доста улеснен, въпреки че относително едрото животно има наклонност към бързо наддаване.

Диетите за американския бобтейл може да разрешава известна независимост, в случай че котката е приучена от дребна към физическа интензивност, само че в противоположен случай тя се нуждае от нискокалорична храна, която ще я защищити от прекалено напълняване.

Такава храна съставлява фабрично приготвената суха и мокра храна от премиум клас. Тя са добре уравновесена, съдържа всички нужни субстанции за здравето на домашния любим и също така е в нужните пропорции.

Котките от тази порода избират месото пред други артикули, по тази причина изборът на храната би трябвало да с преобладаващо, към 70 %, постно месо в нея, без изкуствени добавки. Нуждата от непрекъснат достъп до прясна филтрирана вода ще защищити домашния питомец от развиване на уролитиаза.

Ако стопанинът има огромна предпочитание да храни американския бобтейл с приготвена храна, то тя би трябвало да се състои главно от домашни птици - пилешко и пуешко месо, агнешко и нискомаслена риба. Менюто може да се разнообрази с нискомаслена извара и варени яйца. Прясната трева е обичано лакомство на котката, когато се нуждае от помощ при храносмилателни разстройства.

 Американски бобтейл

Царевицата, бобовите растения, шоколадът и храната на стопанина не са добра концепция за добавка към менюто на американския бобтейл.

Добрата уравновесена храна за котки, давана 2 пъти дневно на старата котка, 3 пъти дневно на подрастващото коте от 6 месеца до 1 година и 4 пъти дневно на мъниците на възраст от 3 до 6 месеца, ще резервира котака с къса опашка дълго време здрав и деен.

При положително развъждане на американския бобтейл тази порода котки е дълголетна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР