Сред многобройните постижения на Брад Пит - седем номинации за

...
Сред многобройните постижения на Брад Пит - седем номинации за
Коментари Харесай

Вътре в портфолиото с недвижими имоти на Брад Пит

Сред многочислените достижения на Брад Пит - седем номинации за " Оскар ", сполучлив винен бранд, купата " Най-сексапилен жив мъж " - е и способността му да влага в същински трофейни парцели. Актьорът от " Имало едно време... в Холивуд " и преди е приказвал за афинитета си към архитектурата и интериорния дизайн, като през 2004 година споделя пред Опра Уинфри: " Обичам архитектурата да е голямо произведение на изкуството, в което можеш да бъдеш. Вярвам, че тя извисява душата ти и въздейства на метода ти на мислене. "

 

В края на 2012 година той си сътрудничи за сбирка с производителя на мебели Франк Поларо, а през 2020 година споделя документален филм за Франк Лойд Райт. Така че не е изненадващо, че е избрал някои впечатляващи домове и ги е направил още по-впечатляващи със своето време, вложения и внимание към детайлите.

През годините артистът и продуцент е имал резиденции в Холивуд, Южна Франция, Майорка, Ню Йорк и Ню Орлиънс, като съгласно слуховете има парцел в региона на езерото Озаркс в родния му щат Мисури - въпреки че за жалост на почитателите в щата Шоу-Ме няма обществени данни за това. По-долу сме събрали някои от най-известните къщи на Пит, някои от които той към момента има - и продължава да уголемява - и през днешния ден.

1994

Три години откакто открадва екрана като харизматичен стопаджия в " Телма и Луиз ", Пит заплаща 1,7 млн. $ за имение в Лос Фелис, закупено непосредствено от Касандра Питърсън, по-известна с алтер-егото си Елвира - Господарка на мрака. През идващите няколко години артистът взима два прилежащи парцела, с цел да разшири комплекса, а по-късно купува още два, откакто се свързва с някогашната си брачна половинка Анджелина Джоли през 2005 година Според Variety многоетажният парцел от 1,9 акра е коствал общо близо 5 млн. $. Под негова благосъстоятелност домът включва съществена къща вид " Крафтсман " с повърхност 6 692 кв. м, огромен открит плувен басейн, частен павилион за тенис и скейт парк, а в изявление за GQ през 2017 година Пит назовава този дом " дом на детството " на децата си. (Съобщава се също, че там Джими Хендрикс е написал " May This Be Love ".) Актьорът разгласи дългогодишния си парцел за 40 млн. $ при започване на 2023 г.; източник съобщи пред списание People, че носителят на " Оскар " " търси нещо по-малко " в региона на Лос Анджелис. Той го продава единствено два месеца по-късно, за 33 млн. $, на петролната наследница Айлин Гети.

1998

След това Пит се обръща към немската архитектурна компания Graft, с цел да построи дзен леговище в Холивуд Хилс.   Актьорът самичък си служи с ролята на интериорен дизайнер за модернистичния оазис от камък и стъкло, като споделя пред списанието за жанр Flaunt в Лос Анджелис: " Научих, че би трябвало да се откажеш от доста страхотни хрумвания в името на хармонията. ". Апартаментът разполага със скрити лавици и шкафове, с цел да се усили оптимално съхранението и в същото време да се сведе до най-малко безпорядъкът. Стените от слюдени камъни, боровият паркет и многото покривни прозорци оказват помощ да се добави текстура и темперамент към девственото пространство. Изглежда, че Пит към момента е притежател на този дом.

 

 2000

Малко откакто се дами за Дженифър Анистън, Пит харчи 4 милиона $ за 11-акров ваканционен парцел на брега на океана покрай Санта Барбара. Къщата, ситуирана наоколо до държавния парк Гавиота, към момента е негово владеене. Когато бяха дружно с Джоли, те го използваха като ваканционно леговище за себе си и децата, като яздеха коне и се забавляваха на плажа.

2001

Когато Анистън и Пит купуват главното си фамилно жилище дружно, те избират впечатляващо имение с повърхност 11 173 кв. м, проектирано от Уолъс Неф. Двойката прекарва три години в възобновяване на резиденцията във френски нормандски възрожденски жанр, която в началото е издигната през 1934 година за артиста Фредрик Марч и брачната половинка му Флорънс Елдридж. Подобренията включват отопляеми мраморни подове, бар с дървени подове от 200-годишен френски палат и чисто нова зала за прожекции. Когато двойката се разделя през 2005 година, те пускат парцела на пазара и в последна сметка го продават за 28 млн. $ през идната година.

2005

След това Пит похарчва 8,4 млн. $ за ергенско жилище в средата на века в Малибу, ситуирано сред държавния парк Пойнт Мугу и морето. Жилището с четири спални и четири бани разполагаше с три камини, тенис корт и достъп до частен залив, а площта му беше 4088 кв. м. Съобщава се, че фенът на архитектурата е похарчил милиони за ремонт на парцела от 1962 година, преди да го разгласи за продажба при започване на 2009 година През 2011 година колежката му Елън Дедженеръс го купува за 12 млн. $, а година по-късно го обръща с облага от 1 млн. $.

2006

 

През идната година Пит и Джоли купуват парцел във Френския квартал на Ню Орлиънс, защото се концентрират върху благотворителната активност в града след урагана Катрина. (През 2007 година Пит основава фондация с нестопанска цел " Make It Right ", с цел да помогне за възобновяване на жилищата в региона, макар че тя е придружена от проблеми и противоречия). Те заплатиха 3,5 млн. $ за тухлената къща в обичаен жанр с повърхност от 7650 кв. м, която в началото е издигната през 30-те години на XIX в. и се отличава с венецианска мазилка на стените, мраморни мантии по поръчка и истински корнизи. Вече разграничената двойка я пуска на пазара и я продава десетилетие по-късно за 4,9 млн. $.

2007

Пит и Джоли пускат корени в Ню Йорк с покупката на резиденция в известния хотел Waldorf Astoria. Макар да не е известно какъв брой са платили за първокласното жилище, се приказва, че хотелът е имал изключително значение за тях като едно от първите места, на които са отседнали дружно като двойка. Не е ясно дали Пит или Джоли към момента имат този дом.

2011

През идващите няколко години двойката се насочва към интернационалните недвижими парцели, като първо наема, а по-късно купува вила във френската провинция. Имението на стойност 60 млн. $, наречено Chateau Miraval, включва както палат, по този начин и винарна, последната от които двойката употребява, с цел да сътвори едноименна марка вино, известна най-много с розето си. През 2014 година Пит и Джоли даже завързаха възел на територията на имението. След раздялата им и последвалия бракоразвод обаче точно Пит поддържаше присъединяване си в марката - сега те са въвлечени в правосъдно дело за това, че Джоли е продала своя дял. В края на 2021 година артистът стартира да работи с френския продуцент Дамиен Кинтар за възобновяване на звукозаписно студио в парцела.

2016

Докато Пит снима драмата " Съюзници от Втората международна война " на фона на слуховете за идния му бракоразвод, той и Джоли съгласно известията заплащат 3,9 млн. $ за частна вила в Майорка, Испания. За парцела не се знае доста, като се изключи че е с повърхност от 9 687 кв. м и разполага с осем спални и плувен басейн с аспект към Балеарско море. Местните медии оповестяват, че Пит и Джоли постоянно са забелязвани дружно из града. Не е ясно дали Пит към момента е притежател на този дом.

Същата година се оповестява, че семейство Джоли-Пит е наело къща с осем спални в Съри, Англия, по поречието на Темза, за 21 000 $ на месец, до момента в който Пит е снимал кино лентата " Z-та международна война ", а Джоли е работила по филантропични планове във Англия. жилището включва закрит басейн и фитнес зала - идеални поради по-синьото време там. Планът беше кланът да живее там шест месеца, само че двойката се раздели скоро по-късно.

2022

След това звездата от Ad Astra счупи върхове с покупката на историческо бунгало на брега на морето в Кармел, Калифорния, за 40 милиона $. Според The Wall Street Journal продажбата е една от най-скъпите покупко-продажби с недвижими парцели, подписани в миналото в региона на Кармел - и евентуално има основателна причина за това. Къщата в занаятчийски жанр е проектирана от Чарлз Съмнър Грийн, половината от авторитетната архитектурна компания от 20-ти век " Грийн и Грийн " (той споделя компанията с брат си Хенри). Наречена " Къщата на Д. Л. Джеймс " на името на американския публицист, който поръчва проектирането ѝ през 1918 година Уникалното имение е построено от локален гранит и пясъчник и даже наподобява, че е вградено непосредствено в скалата. Постройката е с повърхност от 3000 кв. м и включва библиотека на равнище партер и настрана крило за живеещ личен състав. Мраморните елементи в интериора включват изображения на локалната флора и фауна, издълбани в мрамора, което в допълнение основава връзка сред дома и непосредствената му среда.

 

2023

Малко откакто петролната наследница Айлин Гети купи дългогодишната резиденция на Пит в Лос Фелис, Пит влезе в заглавията на вестниците, когато взе близката ѝ съвременна къща от средата на предишния век за 5,5 милиона $ - забележителен скок над сумата от 4,1 милиона $, за която я купи през 2019 година Известен като Steel House, домът с повърхност 2 000 кв. м е планиран от по-малко известния проектант от средата на века Нийл М. Джонсън през 1960 година

 

  Джонсън е бил въодушевен от програмата Case Study и по тази причина е основал тази съответна резиденция с някои присъщи детайли от онази ера: в това число правоъгълна линия на покрива, теракотени подове, гредови тавани и конзолни стрехи. Забавен факт: притежател преди Гети е бил не какъв да е, а китаристът на Maroon 5 Джеймс Валънтайн, който придобива парцела през 2007 година Рокаджията работи с дизайнера Марк Хадауи, с цел да възвърне ретро детайлите на къщата, в това число джакузи от алено дърво, свободно стояща сауна и камина, която отоплява дневната и трапезарията.

 

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР