Сред 32-та новозаразени с COVID-19 за последното денонощие на територията

...
Сред 32-та новозаразени с COVID-19 за последното денонощие на територията
Коментари Харесай

Учители са сред новите 32 случая на COVID-19 в Хасковска област

Сред 32-та новозаразени с COVID-19 за последното денонощие на територията на област Хасково са двама гимназиални преподаватели, оповестиха от Областния спешен щаб.

Положителен за инфекцията е преподавател в езиковата гимназия "Проф. доктор Асен Златаров " в Хасково, който е преподавал за последно в петък, в резултат на което под карантина са били сложени два девети класа.

Другият преподавател с позитивен тест е от природоматематическа гимназия "Иван Вазов " Димитровград. Учителката е преподавала на сборни групи от единайсетте класове, заради което под карантина са били сложени 32 възпитаници.



Един от позитивните е санитар от личния състав в МБАЛ-Хасково, допълват още от щаба. Двама са умрелите с коронавирусна зараза - мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване от община Хасково и жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково.

В същото време PCR-тестът на новородено момиченце от жена с COVID-19 в хасковската болница е дал негативен резултат.

Така съгласно систематизираната информация доказаните в област Хасково към днешна дата случаи са 566. Общо приетите в болница лица са 67. На домашно лекуване са 187 индивида, умряли са 38, а изцяло излекувани са 274 индивида.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР