Сред 113-те хоспитализирани със съмнения за коронавирус в МБАЛ -

...
Сред 113-те хоспитализирани със съмнения за коронавирус в МБАЛ -
Коментари Харесай

Две малки деца са хоспитализирани в COVID отделенията на Шумен

Сред 113-те приети в болница със подозрения за ковид в МБАЛ - Шумен са две деца - на 2,6 и на 4,9 години, които са в положително общо положение. Това заяви доктор Йорданка Маринова - началник на направление "Медицинска активност " в лечебното заведение.

Броят на настанените в коронавирус отделенията на регионалната болница през миналата седмица варира сред 103 и 115 души и към този момент се задържа на тези равнища. Към момента 92-ма пациенти са с доказан ковид, а за другите 21 се чакат резултатите от тестванията им.

В тежко положение в отделението "ОАИЛ " са настанени петима заболели, четирима от които са интубирани. От 18 до 24 януари са умряли седем инфектирани с ковид. Приети за лекуване са 69 пациенти, а 64 са изписани, означи доктор Маринова.

В Единния информативен портал за Covid-19 през предходната седмица са регистрирани 87 нови случая на ковид в Шуменско, 52 от които - в регионалния град, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

От началото на пандемията броят на откритите с коронавирусна зараза в Шуменско към този момент е 4619. Ваксинирани са 543 души, от които 128 - с втората доза. Под карантина в региона са 264 души, допълват от РЗИ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР