Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в

...
Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Демирева след покрития норматив за Токио 2020: Искам да летя над 2 метра

Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и от последните две европейски шампионати навън Мирела Демирева покри норматива за присъединяване на Игрите в Токио следващата година с 1.97 метра (нормативът е 1.96 м) и зае трето място на Диамантената лига в Лозана.
 Мирела Демирева: Винаги виждам да опростявам нещата
Българката, за която това е персонално достижение за сезона, заложи на тактичност с пропускане през височина и откакто се оправи от първия път с 1.84 м, 1.91 м и 1.97 м качи летвата на 2.02 м, само че направи три фаула.

В последния си опит на 2.02 м тя беше най-близо до превъзмогването на тази височина.

“Скачах над 2 метра, за мен това е най-важното. Виждам капацитета в скоковете ми, стартира да ми се получава, на подготовка също.

Времето беше хубаво, скачах с кеф. Трябват ми надпревари, по-високи летви, малко повече място и нещата ще се получат. Искам да съм най-хубавата в бранша и да хвърча над два метра. Знам, че ще дам най-хубавото от себе си ”, сподели Демирева в ефира на Макс Спорт 2 след триумфа си в Лозана.

От българските спортисти досега норматив за Токио 2020 има единствено Ивет Лалова-Колио на 200 м. Покрит стандарт за международното в Доха 2019 имат Лалова (200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Габриела Петрова (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР