Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио 2020 Антоанета Костадинова

...
Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио 2020 Антоанета Костадинова
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова: Красен Кралев ми даде сили в Рио де Жанейро

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио 2020 Антоанета Костадинова беше посетител на предаването Залата на славата по Българска национална телевизия.

Състезателката по спортна пукотевица от Търговище има седем златни медала от Световни купи, притежател е на десетки оценки от Европейски шампионати и интернационалните шампионати.

Чаровницата описа за първите си точни удари в десетката, за уроците, които е научила по пътя към върха, за препоръките, които са й дали двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и някогашният министър на младежта и спорта Красен Кралев.

„ За Олимпийските игри в Лондон моите персонални упования ми попречиха. Но към година и половина преди Рио де Жанейро стартира да се тиражира, че отивам за орден. Че няма по какъв начин да не взема орден. А и действително аз, на което и съревнование да участвах, бях с отличие. Влезнех ли на край, наложително съм с орден. Очакваше се да има упования, само че някак беше прекомерно пресилено, прекомерно преекспонирано. Наистина ми пристигна допълнително. Първата ни дисциплинираност беше въздушната пукотевица и аз бях толкоз изплашена, че застанах на огневата и имах възприятието, че е някой различен.  Нямах надзор над себе си. Изстрел след изстрел, няколко неприятни изстрела и не можех да отвръщам “, споделя Костадинова.

В този миг тя получава поддръжка от тогавашния състезателен министър Красен Кралев.

„ Един от дребното хора, които тогава ми дадоха сили беше министър Кралев. Той е човек, който можеше да приказва с всеки състезател намерено. Да го надъха. Защото моят телефонен диалог с него беше тъкмо подобен. Няма да не помни, когато ми сподели: Тони, умерено, това е единствено едната дисциплинираност. Имаш още един късмет.  Игрите не са завършили. Тогава се чух и с Мария Гроздева. Тя също доста ме надъха. Тогава и двамата ми помогнаха да си изчистя главата и да не мисля за разочарованието, което имах от мен самата. Имаше два дни до идната дисциплинираност. И влязох на край. Но там пък грешката ми беше, че доста се успокоих. Това ми попречи да дам максимума от себе си. Но за Токио към този момент се бях успокоила, желаех да се отърся от тези стрелби “, връща се обратно във времето Антоанета, която взе сребро в японската столица. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР