Срамна история - така политическият анализатор Георги Харизанов определи работата

Срамна история - така политическият анализатор Георги Харизанов определи работата ...

Харизанов за последното НС: Сондираха дъното и пробиха доста надолу


Срамна история - така политическият анализатор Георги Харизанов определи работата на 46-ия парламент, чието последно заседание се очаква да бъде днес.

Според коментиращия в Народното събрание са влезли партии, които е трябвало да донесат промяната. Сега обаче половината от техните избиратели повече не искат да чуят за тях, смята Харизанов.

"Сондираха дъното успешно и мисля, че пробиха доста надолу", каза още той.

Харизанов е на мнение, че има сериозно разочарование, а депутатите са стигнали дъното с поведението си.

Той коментира с ирония и важните за 46-ия парламент законопроекти:

"Кой ще е господар на Бюрото (за свидетели към главния прокурор, бел. ред.) е от изключително значение това е нещо, което ще предупредели бъдещето на нашите деца и внуци и ще начертае съвсем друг път за България",

Относно неразбирателството между партиите и липсата на редовно правителство Харизанов каза:

"Имате 6 души, които са на футболната площадка. С единия никой не иска да си играе и той просто седи отстрани. 5 си обелиха колената и се сърдят на първия. Може публиката да се е уморила да гледа мача и все да отива на избори".

Той не пропусна да разкритикува и президента Румен Радев за това, че не спазва Конституцията.

"Сега вече има тежко неуважение към Конституцията, неспазване на срокове за връщане на срокове, разпускане на Народното събрание", посочи пред бТВ Харизанов.

Според него и на служебното правителство не му е работа да има линия и "да чертае дългогодишни планове за развитие на държавата"

Източник: fakti.bg