Сръбският вицепремиер Расим Ляич коментира, че последната инициатива, насочена към

...
Сръбският вицепремиер Расим Ляич коментира, че последната инициатива, насочена към
Коментари Харесай

Сърбия успокоява: Малкият Шенген не е нова Югославия

Сръбският вицепремиер Расим Ляич разяснява, че последната самодейност, ориентирана към свързване на всички стопански системи от Западните Балкани, наречена самодейност " Малък Шенген ", е съпроводена от прекалено много политизация и прекомерно малко от прагматичен и разумен метод през цялото време, оповестява " Танюг ".

Ляич отбелязва, че самодейността би трябвало да се преглежда " само през икономическата призма ".
" Политическата полза се отразява най-вече в стабилизирането на Западните Балкани и основаването на климат, който би улеснил решаването на политически проблеми и открити въпроси от предишното. "

" Ние в района сме пробвали всичко - от ненавист и шовинизъм, до войни; единственото, което към момента не сме опитвали, е да сме естествени и прагматични ", изяснява Ляич.

" Това по никакъв метод не е основаването на нов съюз, на нова Югославия, или нова " Балкания ", а сублимация и възобновление на всички районни начинания, съществуващи досега - от CEFTA до Съвета за районно съдействие и Берлинския развой, който се основава на свободния поток на хора, артикули, хрумвания и капитал ", добавя той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР