Сръбският тенисист Новак Джокович придоби 80% дял в биотехнологичната компания

...
Сръбският тенисист Новак Джокович придоби 80% дял в биотехнологичната компания
Коментари Харесай

Джокович купи 80% от компания, разработваща COVID лекарство

Сръбският тенисист Новак Джокович закупи 80% дял в биотехнологичната компания QuantBioRes, която създава лекарство против ковид. Това заяви Ройтерс, базирайки се на основния изпълнителен шеф на датската компания Иван Лонкаревич.

Според Лонкаревич, Джокович е купил акции в компанията още през юни 2020 година, като той отхвърли да назове размера на инвестицията от страна на спортиста. Според представител на компанията тя създава пептид, който предотвратява заразяването на човешки кафези с ковид. Организацията чака да стартира клинични изпитвания в Обединеното кралство през лятото на 2022 година

Джокович беше депортиран от Австралия, където му предстоеше присъединяване в Откритото състезание на Австралия. Той бе арестуван на летището в Мелбърн, защото не показа на граничните чиновници документи за здравно позволение за имунизация против ковид. След процедурата визата на спортиста бе анулирана и той бе предизвестен да напусне страната. Джокович апелира решението в съда и завоюва делото, само че на 14 януари австралийските управляващи взеха решение още веднъж да лишават визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова тъжба, само че тя бе отхвърлена.

34-годишният Джокович оглавява Асоциацията на експертите по тенис (ATP), има 20 победи в шампионатите от Големия шлем, девет на Australian Open, шест на Wimbledon, три на US Open и две на French Open. Спечелил е общо 86 шампионата на ATP. Джокович е и бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР