Сръбският тенисист Новак Джокович придоби 80% дял в биотехнологичната компания

...
Сръбският тенисист Новак Джокович придоби 80% дял в биотехнологичната компания
Коментари Харесай

Бизнес ход: Джокович си купи компания, разработваща лекарство срещу COVID


Сръбският тенисист Новак Джокович закупи 80% дял в биотехнологичната компания QuantBioRes, която създава лекарство против ковид. Това заяви Ройтерс, базирайки се на основния изпълнителен шеф на датската компания Иван Лонкаревич.

Според Лонкаревич, Джокович е купил акции в компанията още през юни 2020 година, като той отхвърли да назове размера на инвестицията от страна на спортиста .

Според представител на компанията тя създава пептид, който предотвратява заразяването на човешки кафези с ковид. Организацията чака да стартира клинични изпитвания в Обединеното кралство през лятото на 2022 година

Джокович беше депортиран от Австралия, където му предстоеше присъединяване в Откритото състезание на Австралия. Той бе арестуван на летището в Мелбърн, защото не показа на граничните чиновници документи за здравно позволение за имунизация против ковид . След процедурата визата на спортиста бе анулирана и той бе предизвестен да напусне страната. Джокович апелира решението в съда и завоюва делото, само че на 14 януари австралийските управляващи взеха решение още веднъж да лишават визата на тенисиста и да го депортират от страната . Спортистът подаде нова тъжба, само че тя бе отхвърлена.

34-годишният Джокович оглавява Асоциацията на експертите по тенис (ATP), има 20 победи в шампионатите от Големия шлем, девет на Аустрелиън Оупън, шест на Уимбълдън, три на Ю Ес Оупън и две на Ролан Гарос. Спечелил е общо 86 шампионата на ATP. Джокович е и бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР