Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Вучич: Промените в глобалната политика ще изменят динамиката на отношенията между Сърбия и ЕС

Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи, че още през юни чака огромни промени в световната политика и че Украйна ще получи огромна поддръжка на европейския път с опция за банкет в Европейския съюз прибързано, което, съгласно него, ще промени и динамичността на връзките на Сърбия и Брюксел, заяви сръбската телевизия Пинк.

В изявление за малкия екран Вучич акцентира, че „ желае да се надява “, че измененията ще бъдат положителни.

„ Мисля, че още през юни може да се случи, тъй като Украйна няма да победи елементарно във боен смисъл, това е съвсем невероятно, чакам, че ще получи огромна поддръжка на европейския път. Мисля, че ще бъдат взети решения за незабавно начало на договарянията и незабавен банкет в Европейски Съюз. В идващите месеци ще се трансформира динамичността на нашите връзки с Европа “, сподели сръбският президент.

Той означи, че за Сърбия съществуват ограничаващи фактори, като глобите против Русия, както и Косово.

„ Американците вършат един блок в Европа, обособен блок, който ще включва Полша, прибалтийските страни и Украйна. Ще имате страни, които са по-големи от Франция по брой на популацията. Ако прибавите и Румъния, тогава този квинтет или секстет се трансформира в най-могъщия в Европа и е под директното въздействие на Америка “, акцентира Вучич и предвижда, че в цяла Европа ще се стигне до промени на политическата карта, предава Българска телеграфна агенция. 

Според него към този момент се вижда смяната в отношението на Европейски Съюз към Китай по използването на американски термини, като „ стратегически противник “ от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР