Сръбският президент Александър Вучич поиска от руския лидер Владимир Путин

...
Сръбският президент Александър Вучич поиска от руския лидер Владимир Путин
Коментари Харесай

Вучич е убеден, че Русия ще даде на Сърбия най-изгодната цена на природния газ

Сръбският президент Александър Вучич изиска от съветския водач Владимир Путин удобна цена на газа и е убеден, че Сърбия ще получи суровината на най-благоприятната цена. Такова изказване направи Вучич, след договарянията в Белград с съветския външен министър Сергей Лавров нощес, съобщи БГНЕС.

" Какъв напън оказва Русия върху нас? Ние оказваме напън върху Русия, като молим да ни даде газ на най-хубавата цена. Има ли някакви гаранции? Имам заричане от Сергей [Лавров] и [руският вицепремиер Юрий] Борисов, че те ще беседват с [президента на Руската федерация Владимир] Путин и ще създадат всичко, с цел да подсигуряваме, че ще имаме най -добрата цена. Казвам ви в този момент: познавам Путин и ще имаме най-хубавата цена, аз още не съм приказвал с него, единствено настоявам, че ще имаме най-ниската цена, познавам [този] човек ", изрази убеждението си сръбският водач.
 Уолстрийт Джърнъл: Заради климатичната политика, Съединени американски щати губи от Русия Уолстрийт Джърнъл: Заради климатичната политика, Съединени американски щати губи от Русия
Енергийната рецесия способства за обстоятелството, че Русия си обезпечи спомагателен инструмент за напън на международната сцена, до момента в който Съединени американски щати са изложени...

" Благодарен съм на нашите съветски другари.  Попитах министър Лавров, попитах Борисов, попитах президента Путин и не се срамя да го призная - уповавам се, че Сърбия ще има най-ниската цена на газ в Европа. И не укривам своята концепция да се боря за своя народ. Кризата е доста по-тежка, в сравнение с си мислят за нея, цените на всичко в Европа, на всички места, ще се покачат ", сподели Вучич.

" За благополучие имахме смелостта да построим газопровод, това е благополучие! Ако не бяхме построили газопровод с съветската страна, какво щяхме да вършим? Причината за рецесията е, че с Русия не са подписани дълготрайни контракти за доставка на газ и с кого могат да бъдат подписани такива контракти, като се изключи Русия. Това не е направено по политически, а не по стопански аргументи ", съобщи сръбският водач след диалозите с Лавров довечера.

В събота Вучич сподели, че Сърбия разисква с Русия запазването на цената на газа на 270 $ за 1000 кубически метра за първите шест месеца от 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР