Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, на втората годишнина от

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, на втората годишнина от
Коментари Харесай

Сърбия няма да спре разследването на убийството на Оливер Иванович

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи през днешния ден, на втората годишнина от убийството на косовския сръбски водач Оливер Иванович, че Сърбия няма да спре да проверява случая, до момента в който не бъдат разкрити поръчителите и причинителите на закононарушението, освен това по думите й " същинските, а не както някои биха желали да основат тази история ", предадоха сръбските организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Белград води следствието самичък, без никаква поддръжка от страна на Прищина и интернационалните фактори в Косово, на първо място без поддръжка от европейската задача ЕУЛЕКС, сподели тя за сръбската държавна телевизия РТС.

Сръбските управляващи имат " избрани информации ", сподели министър председателят и добави, че не може да ги показа, тъй като обстановката в Косово е такава, че там не могат да предотвратят даже убийства на предпазени очевидци на Специализирания съд, сподели тя.

" Водим следствието с вързани и дясна, и лява връка от страна на Прищина и интернационалната общественост ", сподели министър председателят. Обвинените в убийството на Иванович не могат да чакат обективен развой в Косово, сподели тя и назова обвинителния акт " фарс ", а " доказателствата, в случай че може да бъдат наречени по този начин, спорни ".

Бърнабич участва на помена на Оливер Иванович в храма " Свети Сава " в Белград. Присъстваха и брачната половинка на Иванович Милена със сина им Богдан, министрите Марко Джурич и Ненад Попович и други
Милена Иванович съобщи по-рано, че е разочарована от воденото от Прищина следствие заради обстоятелството, че към този момент две години не са станали известни имената на поръчителите и причинителите на убийството.

Тя сподели, че сама събира информации за убийството, води свое следствие и се пробва сама да стигне до истината. " Когато и в случай че в миналото бъде напълно сигурна, ще кажа кой го е направил ", сподели Милена Иванович.

През декември предходната година Специализираната прокуратура в Косово повдигна обвинявания срещу шестима души за съучастничество в убийството на Оливер Иванович в северна Митровица на 16 януари 2018 година Съобщават се буквите на обвинените, трима от които са в ареста, а трима се укриват и за тях са издадени интернационалните заповеди за арест.
За присъединяване в убийството през октомври Прищина повдигна четири обвинявания, едно от които е срещу заместник-председателя на партията Сръбска листа Милан Радойчич.
Миналата година трима етнически сърби, в това число двама служители на реда, бяха задържани по съмнения, че са взели участие в убийството на Иванович, само че Радойчич избяга. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР