Сръбският министър на иновациите и технологичното развитие Ненад Попович заяви,

...
Сръбският министър на иновациите и технологичното развитие Ненад Попович заяви,
Коментари Харесай

Сръбски министър: Черна гора е сръбска държава

Сръбският министър на нововъведенията и софтуерното развиване Ненад Попович съобщи, че президентът на Черна гора Мило Джуканович е най-големият нарушител в Европа, а Черна гора е остаряла сръбска страна, цитира думите му македонското електронно издание “МКД “, съобщи " Фокус ". 
Сръбският министър съобщи пред белградския ефирен канал „ Пинк ТВ “, че оповестеното приемане на Закон за свободата на вероизповеданието в Черна гора, който също планува конфискация на имуществото на Сръбската православна черква (СПЦ), е акт на неприязън, нахлуване против СПЦ, сръбския народ и страната Сърбия.
" Това не са ни го причинявали даже най-големите ни врагове, а страната Сърбия сигурно, в случай че законът бъде признат в черногорското заседание, ще би трябвало да реагира най-яростно ", сподели Попович.
Той добави, че в случай че законът бъде признат, той ще бъде " най-тежката офанзива против Сърбия в историята на братския народ, живеещ в Черна гора ".
" Черна гора е остаряла сръбска страна, основана е от Неманич и Свети Сава ", сподели Попович, като съобщи, че Мило Джуканович и неговият " незаконен режим " лишават Сърбия от най-святото - история и име.
Попович изясни, че назовава режимът на Джуканович незаконен, тъй като църквата изземана нито от турците за 500 години, нито усташите (хърватските фашисти – бел.ред.), нито нацистите.
„ Те ни причняват това, което враговете в никакъв случай не са правили, а Сърбия сигурно ще се представимного мощно. Някой желае да ни вземе манастира Острог, някой желае да ни вземе мощите на св. Василий Острогски, Петър Цетински, а това е нашата еднаквост, ”каза Попович.
Сръбският министър означи, че Йован Йованович Змай и Десанка Максимович са извадени от учебниците от Черна гора и че сръбските жители на Черна гора не могат да бъдат наети в държавни институции, в случай че се заявяват като такива.
„ Над нас се реализира геноцид на идентичността. Усташите направиха чист геноцид, убиваха ни, а Мило Джуканович желае да изхвърли от Черна гора, остаряла сръбска страна, всичко, което е сръбско, " сподели Попович.
Той предизвести, че в случай че в Черна гора, като православна " братска страна ", в която живеят сърби, може да се изгони сръбската черква и да се вземат светите мощи на Василий Острошки и сръбски манастири, нещо сходно след няколко дни може да се случи в Косово и Метохия.
„ Шиптарите биха създали това с нашите храмове в Косово, евентуално същото би се случило в Хърватия. Това е моделът, който към този момент се случи в Украйна. Мило Джуканович не е идеологът на това, той е елементарен причинител “, сподели Попович.
„ Той е прочут като най-големият нарушител в Европа. Той би трябвало да извършва всички задания, подредени от Запада и от шиптарите, тъй като е известно, че е надълбоко обвързван с тях. Това е взаимна шиптарскао-джукановска акция, която е незаконна за сръбския народ и страна, " сподели сръбският министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР