Сръбските военни получават китайски военни дронове през следващите месеци, първата

...
Сръбските военни получават китайски военни дронове през следващите месеци, първата
Коментари Харесай

Сърбия е първата страна в Европа, която получава китайски бойни дронове

Сръбските военни получават китайски военни дронове през идващите месеци , първата европейска страна, която ги купува, оповестяват публични представители, представени от Stars and Stripes.

Сърбия получава 9 дрона Chengdu Pterodactyl-1 в границите на шест месеца, като е допустима последваща поръчка за още 15 , оповестяват медиите в Белград.

Смята се, че продажбата е най-големият експорт на военно съоръжение за Европа през последните десетилетия и бележи най-значителната стъпка на Пекин на континента, където въоръжените сили обичайно разчитат на американски и европейски производители на оръжие.

Пекин става все по-икономически зает в Сърбия и другаде в Югоизточна Европа, като част от своята световна акция, изключително в инфраструктурни планове като пътища, железопътни линии и пристанища.
 Вучич: доставките на военна техника от Русия в Сърбия дават отговор на всички стандарти
Вучич: доставките на военна техника от Русия в Сърбия дават отговор на всички стандарти

" Бяхме възпрепятствани да използваме Дунав, само че по въздух ни се получи "

В щаба на Европейското командване на НАТО в Щутгарт публични лица показват угриженост по отношение на закупуването на акции от Китай в доста европейски пристанища и за арктическите упоритости за " полярния път на коприната " в Китай.

" Тази продажба ще ускори доста сръбските военни, които ще придобият качества , каквито не са имали в предишното ", разяснява министърът на защитата Александър Вулин. Вулин приказва ден, откакто бе хазаин на китайска военна делегация на високо ниво, ръководена от военачалник Джан Юксия, заместник-председател на мощната Централна военна комисия в Пекин.

Бойните дронове Pterodactyl-1, които наподобяват удивително като издигнатите от Съединени американски щати MQ-9 Reaper и MQ-1 Predator, имат способността да разузнават, да откриват цели денем и през нощта и да поразяват с лазерно ръководени бомби и ракети .
 Сърбия се милитаризира, опасност е за района, уплашени в Косово
Сърбия се милитаризира, опасност е за района, уплашени в Косово

Харадинай акцентира, че тези дейности принуждават Косово да се въоръжи

" Китайците имат доста добър безпилотен аероплан, евентуално втори след Съединени американски щати . Те явно са копирали някои американски системи (но) китайските дронове са доста ефикасни и доста евтини ", изяснява военният анализатор Мирослав Лазански в Белград. Въпреки че цената на дроновете е значима, китайските дронове оферират " топ " осъществяване, добавя той.

През последните две години сръбските военни са получили десетки бронирани транспортни машини Humvee от Съединени американски щати , 9 бойни вертолета Airbus H145M и 6 реактивни изтребители МиГ-29 от Русия . Дроновете ще бъдат първата значима китайска оръжейна система в инвентара.

Китайски дронове са поръчани или са в употреба в редица азиатски и африкански страни, в това число Обединените арабски емирства, Нигерия, Пакистан, Индонезия, Казахстан, Саудитска Арабия, Узбекистан и Египет. Те са употребявани при въздушни удари против бойци на " Ислямска страна " в Либия и на Синайския полуостров в Египет.
 Китай изнася дронове Rainbow-4 в Саудитска Арабия и Ирак
Китай изнася дронове Rainbow-4 в Саудитска Арабия и Ирак

Безпилотният уред е планиран като отговор на американския MQ-9 Reaper
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР