Сръбските власти обявиха извънредно положение в столицата Белград и върнаха

...
Сръбските власти обявиха извънредно положение в столицата Белград и върнаха
Коментари Харесай

Коронавирусът докара извънредно положение в Белград

Сръбските управляващи оповестиха изключително състояние в столицата Белград и върнаха част от ограничаващите ограничения след скок на инфектираните с ковид в града, съобщи Българска национална телевизия.

Задължително е носенето на маски на закрито и в градския превоз, понижава се работното време на питейни заведения и заведения за хранене. Събиранията на хора се лимитират до 100 души на закрито и 500 навън. Извънредно състояние беше оповестено и в няколко общини в централна и западна Сърбия, където растежът на инфектираните сътвори риск за действието на здравната система.

Разпространението на вируса в страната набъбна през май, когато държавното управление подвигна рестриктивните мерки на национално ниво. За разпространяването на патогена са съдействали футболни мачове с хиляди фенове, религиозни празненства и извършените неотдавна парламентарни избори. Положителни проби дадоха редица представители на властта, участвали на мероприятия за изборната победа на ръководещата Прогресивна партия на президента Вучич. До момента инфектираните в Сърбия са общо над 15 хиляди, а умрелите - към 290.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР