Сръбските въоръжени сили са в “най-висока степен на готовност.Това заяви

...
Сръбските въоръжени сили са в “най-висока степен на готовност.Това заяви
Коментари Харесай

Напрежението расте: Сръбската армия е в бойна готовност “най-висока степен”


Сръбските въоръжени сили са в “най-висока степен ” на подготвеност.

Това съобщи министърът на защитата Милош Вучевич.

През последните години сръбската войска неведнъж е била поставяна в положение на нараснала подготвеност поради напрежението с Косово.

За финален път това се случи през ноември, откакто се появи информация, че няколко безпилотни самолета са навлезли в сръбското въздушно пространство от Косово.

На 10 декември сърбите в Северно Косово издигнаха барикади в символ на митинг против ареста на някогашен служител на реда, обвинен в присъединяване в набези против етнически албански служители на реда.

Блокадите съответстваха с увеличението на броя на известията за престрелки, последната от които е от неделя вечерта, съгласно информация на КФОР.

“Президентът на Сърбия подреди на сръбската войска да бъде в най-висока степен на бойна подготвеност, т.е. до равнище на потребление на въоръжена мощ ”, съобщи министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.
Президентът Александър Вучич също по този начин подреди специфичните спецчастите да бъдат увеличени от съществуващите 1500 на 5000 души.
Вътрешното министерство на Сърбия също разгласи, че “всички елементи (ще) преминат неотложно под командването на началника на генералния щаб ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР