Сръбската армия получи четири изтребителя МиГ-29 от Беларус, съобщи вестник

...
Сръбската армия получи четири изтребителя МиГ-29 от Беларус, съобщи вестник
Коментари Харесай

Сърбия се въоръжи с изтребители

Сръбската войска получи четири изтребителя МиГ-29 от Беларус, заяви вестник „ Политика”, цитирайки министърът на защитата на западната ни съседка Александър Вулин. „ В сходство с договореността сред президента на Сърбия Александър Вучич и неговия беларуски сътрудник Александър Лукашенко, Беларус ни съобщи въпросните самолети и ние сме й доста благодарни”, сподели Вулин, като акцентира, че по този метод Сърбия в най-скоро време ще има ескадрила от 14 самолета, което ще обезпечи въздушното преимущество на Белград в района.

По време на визитата на Вулин в Москва и срещата му с съветския министър на защитата – Сергей Шойгу, е контрактувано на западната ни съседка да бъдат доставени 4 броя хеликоптери Ми-35, 4 броя бронетранспортьора Ми-17, танкове Т-72.

Сърбия към този момент разполага със шест изтребителя МиГ-29, които й бяха доставени през октомври 2017 година Предстои машините да бъдат осъвременени, която ще бъде осъществена на три стадия и ще коства на Сърбия сред 180 и 230 млн. EUR. На дневен ред е и въпросът за доставката на системите "Бук-М1 ", "Бук- М2 " и зенитно ракетните комплекси „ Тунгуска”. По-рано Беларус заяви за проектите си да съобщи на Сърбия през тази година 8 броя МиГ-29 и два дивизионно зенитни ракетни комплекса „ Бук” при изискване, че Белград заплати ремонта и модернизирането им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР