Спрямо обявените в събота следобед данни няма нови жертви на

...
Спрямо обявените в събота следобед данни няма нови жертви на
Коментари Харесай

От снощи нови жертви на Covid-19 у нас няма, болните вече са 1955

Спрямо оповестените в събота следобяд данни няма нови жертви на ковид в България и те остават общо 90 за страната. Открити са нови 34 случая на инфектирани и по този начин за денонощието броят им е 44, само че 10 към този момент бяха оповестени. Лабораторно доказаните случаи стават 1955, от които излекувани са 444, публикация в неделя секретарят на Националния действен щаб доцент Димо Димов.

За миналото денонощие са били изследвани 1126 проби, а общо до момента направените проби са 57 321.

Димов посочи пред публицисти, че един от умрелите предходния ден в " Пирогон " – 60-годишен мъж, е дал два негативни PCR теста, само че на 4 май на пациента е изработен нов, който е дал позитивен резултат. Вследствие на развита остра дихателна непълнота се е стигнало до гибелта му.

От новите регистрирани случаи 3 са на медицински чиновници, като 2 от тях са открити в София, а 1 в Пазарджик. С тях общият брой на потвърдените у нас случаи на Covid-19 при медицински личен състав става 209.

Под лекарско наблюдаване в болнични условия се намират 389 от пациентите, при които е доказана коронавирусна зараза. 56 от тях са настанени в интензивни отделения или клиники.

Наблюдава се нараснала интензивност в област Благоевград, което се дължи на открито огнище в община Сатовча. Взети са ограничения и са въведени съответните изолационни мероприятия, посочи доцент Димов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР