Спряхме това незаконно действие, надявам се това да не доведе

...
Спряхме това незаконно действие, надявам се това да не доведе
Коментари Харесай

Захариева за отзования консул в Хага: Това не е първо нарушение

Спряхме това нелегално деяние, уповавам се това да не докара до уронване на престижа на задграничните ни чиновници, разгласи министърът
Министърът на външните работи Екатерина Захариева разяснява абсурда с отзования български консул в Хага, който ви разреши да вкара такса за използването на услугите на службата.

По 5 евро за българи и по 10 евро за чужденци желал Свилен Илиев, само че това съумява да издържи за един ден – до момента в който сигналът против него стига до посланика и външно министерство. Командировката му незабавно е прекъсната.

„ В момента, в който е схванал посланикът ни със мнение е обяснил, че това е извънредно нелегално и неприемливо и е жестоко нарушаване на редица закони. На 7 април получих отчет от непрекъснатия секретар, който е основан на обстоен отчет на дирекция „ Консулски връзки “, добави Захариева. Това не е първото нарушаване на въпросния консул, към този момент е стигнал до там, че си разрешава да събира и такса. Решението е да му бъде предварително прекъсната командировката, да бъде върнат незабавно в София и ще действаме по закона посредством формиране на дисциплинарно произвеждане “, сподели Захариева.

Наши съграждани и различен път са имали проблеми във връзка с работата на този консул, загатна тя, само че отхвърли да даде детайлности.

„ Спряхме това нелегално деяние, уповавам се това да не докара до уронване на престижа на задграничните ни чиновници от всевъзможен сан. Обяснението му е, че е желал да събира таксата, с цел да обезпечи защитни заграждения извън пред консулската работа. Тази работа е ремонтирана 2019 година въведен е електронен пазач и така нататък той е подхванал дейности за наемане на загради извън, това са краткотрайни загради, това е претекстът, само че какъвто и да е той, не може в жестоко нарушаване на законите самичък да събираш такса от български жители “, безапелационна е Захариева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР