Спряха да тормозят актрисата Галя Александрова, която играе злата и

...
Спряха да тормозят актрисата Галя Александрова, която играе злата и
Коментари Харесай

Спряха да тормозят Бонка от „Пътят на честта”

Спряха да тормозят актрисата Галя Александрова, която играе злата и отмъстителна свекърва Бонка в сериала „ Пътят на достойнството ”. Такова усещане сътвори тя при последната медийна изява, като показа, че феновете и в този момент я мразели, само че „ към този момент с възприятието любов ” към нея самата.

А при започване на сериала я спирали по улиците, заговаряли я и в рейсовете, защото актрисата постоянно пътува до Стара Загора, където живее и играе в театъра там, и спорят с нея – нямало такива свекърви, по-млади дами пък й доверявали: „ Моята свекърва е същата! ”. И мъже я спирали да си изкажат мнението. Актрисата е признавала дори, че много прилагателни й били отправени. Е, към този момент феновете очевидно са на друго мнение, проследявайки облика на Бонка. Тепърва ще видят доста от нея във втори сезон на сериала, който се чака да започва през есента. Дотогава феновете на Нова тв имат опцията да си напомнят първи сезон. Епизодите се излъчват всяка делнична вечер от 20 ч. по Нова.

„ Бонка е сборен облик ” , казвала е Галя Александрова и е допълвала, че го е построила, черпейки ентусиазъм от наблюденията си, от функциите, които е изиграла, от българската драматургия. А в живота актрисата е богатства и мощна жена, понесла пет години без функции – интервал, провокиран от непознати интриги, и злокобните прогнози на лекари след злополуката, която претърпява на 40-годишна възраст и оцелява на косъм. „ Вярвам, че има мощ над мен, която ме пази. Не съм религиозна, само че имам вяра ”, споделя Галя Александрова.

На 14 септември, Кръстовден, 1995г. актрисата катастрофира грубо на път за среща с близката си другарка – актрисата Стоянка Мутафова. „ Нещо, което вечно ще ми остане в съзнанието, беше, че изкарана там, в канавката... и се видях от горната страна. Просто видях каква безформеност съм и си припомням, че си споделих: „ Господи, до тук ли бях? Тогава бях едвам на 40 години ”. Следват интервенции. Актрисата има 22 шева на главата. Лицето й било разранено от части стъкло, подуто. Луксация и отчупване на парче от костта на тазобедрената става карали лекарите да се съмняват, че тя ще проходи в миналото още веднъж. Не вярвали, че ще се възвърне напълно, че ще проходи, без да куца. Галя прекарва година и половина в инвалидна количка. Най-голямата й болежка в този интервал е от това, че не играе и не се знае дали ще може още веднъж.

„ Благодарение на Господ, на лекарите и на мен самата съумях да стъпя на краката си ”, споделя Галя Александрова. Помогнал й и театърът, желанието отново да стъпи на сцената. „ Това е магия, живот ”, споделя актрисата. Тя обича театъра. Толкова мощно, че когато била изправена пред мисълта, че може към този момент да не играе, едвам издържала и 10 минути да гледа зрелище, за което сътрудници я поканили в спектакъл „ Българска войска ”. Излязла, тъй като не можела да спре сълзите си.

Галя Александрова продължава да се изявява в театъра. Любовта й към него не е намаляла, въпреки че се е случвало мъчно да преодолява някои обстановки в коридорите му и гримьорните. И въпреки всичко, тя има доста добра централизация и в последна сметка е съумявала да не обръща внимание. Преди време Галя била изправена пред предизвикателство в кариерата. Заради непознати страхове, упоритости или може би напряко интриги, актрисата от Старазагорския спектакъл остава без функции за 5 години и то в едни доста хубаво за нея време. „ Защото, нали знаете, в нашата специалност не можеш да изиграеш на 50 години Жулиета. Но пък изиграх дойката на Жулиета ”, показа преди време Галя в свое изявление.

В устрема си да преодолее този интервал, тя станала дистрибутор на разнообразни артикули и постигнала много триумфи, което, несъмнено, постоянно радва. Тъкмо тогава Галя завоюва кастинг за реклама на БТК, около която стана известна и като тъщата на Супер Любо. Този и други задължения й дали разтуха, както и околните й – щерка й и внуците, разходките измежду природата, Божията помощ. Никога не е съжалявала, че е станала актриса. Дори в този 5-годишен интервал без функции в театъра.

За сериала „ Пътят на достойнството ” се явила на кастинг и след към 10 дни й се обадили да й кажат, че е утвърдена. Не се уплашила от ролята, а от метода, по който би трябвало да се играе пред камера, защото няма този опит. Притеснявала се и от режисьорите, тъй като са петима и всеки има своите условия. За да изиграе Бонка, Галя Александрова, която е естествена русокоска, боядисала косата си тъмна. 
В своя път Галя Александрова е научила доста уроци, измежду които са тези да не се отхвърля и да има вяра. Тя не има вяра единствено в парите – сигурна е, че те не могат да те създадат благополучен. „ Могат да създадат живота ти малко по-лек. Не можеш да си купиш нито благополучие, нито здраве. Така че парите са шума ”, споделяла е Галя Александрова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР