Сприхавият математик проф. Николай Витанов даде информация за оперативната обстановка

...
Сприхавият математик проф. Николай Витанов даде информация за оперативната обстановка
Коментари Харесай

Витанов сее страх: Омикрон скоро ще ни изприщи от зор, хейтъри, ще ревете

Сприхавият математик проф. Николай Витанов даде информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 02 декември 2021 година По думите му тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.

" Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша. Информацията излиза от компютрите, само че анализите ги върша аз.

Забранено за четене от злобари. Може да им аргументи душевен разстройства. Не го четете това, че след това ще има да ревете и виете. Четете си юнаците, които ви показват блажни теорийки, които оправдават дейностите ви. И си живейте умерено.

Днес ще има малко радостно, само че най-после. Батаците из българския политически и обществен живот са ви ясни. Човек не може единствено да се ядосва. Трябва да може да гледа и с комизъм на тях, че по-лесно се претърпяват.

Кратък коментар - не употребявам закона на Мърфи, правилото на Питър и другите неща, с цел да върша изчисленията за пандемията. Там се употребяват скучни математически термини и способи. Използвам закона на Мърфи, правилото на Питър и другите неща, с цел да ви изяснявам разбираемо резултатите от изчисленията. Ако ви го напиша по скучния математически метод, едно няма да се разбере от доста хора, какво споделям и второ, след два такива разбора няма да четете повече.

Следва разбора за през днешния ден.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден отново е 0.999 - близо е до 1. Но към момента е под 1. Много постепенно се свива обсега на болестта. Виждате, че броят на дейните случаи продължава да понижава, само че доста постепенно. Което е в удостоверение на прогнозата ми, че здравната система няма да може да се разтовари задоволително до края на годината. Темповете на разтоварване през вчерашния ден дефинирах като мижави. Днес отново са мижави.

Това е тягост. Защо? Защото хората на първа линия са претрупани и няма значително разтоварване. Но тези хора и те би трябвало да си почиват и да се съвземат от дългите работни дни и нощи. А за тях отмора няма. Куца цялата организации - предстоящо съгласно закона на Мърфи. Защо куца - виж правилото на Питър.

2. Смъртността

Да нагледаме клопката на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната предходната година по това време - 6751

умряли 1-ви октомври 2021 - 20 968

умряли до днешна дата - 28 542

умряли от 1-ви октомври насам за тази вълна - 7574

Превишение на умрелите от предходната вълна - 112, 1% (а декември едвам почва).

Значи, дотук при тази върна са умряли 12.1% повече хора в сравнение с при съответната вълна предходната година. И не е поради имунизацията. Напротив, в случай че имунизацията беше задоволително обхватна, умрелите щяха да са доста по-малко. Но не е - което е предстоящо за България според закона на Мърфи. Защо не е обхватна имунизацията - виж правилото на Питър, нали по този начин.

3. Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето. Няма смяна в упованията спрямо през вчерашния ден, с изключение на това, че Силистра прескача сред равнища 2 и 3. Обяснявал към го доста това - случва се, когато заболеваемостта в някоя област е на границата сред два цвята. Там би трябвало да е оцветено в райе - алено и жълто, само че не го върша, с цел да не нарушавам методологията на Министерството на здравеопазването. Но да си знаете - когато една област танцува по този начин, тя е на границата сред два цвята. По-дългосрочната прогноза демонстрира, че Силистра ще се върне назад в Жълтата зона. Там може да отиде и Сливен. Това ще го обсъждаме през идната седмица.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук удостоверява изводите от предната карта. Засега удобният сюжет не е дестабилизиран - случаите и смъртността не престават да понижават. Както ви писах, през днешния ден е денят да забележим какво стана с прогнозата за края на ноември, която беше направена при започване на месеца. Знаете, че имаше 2 контролни цифри - 2000 нови случая и 100 умряли дневно. Вчера умрелите са 89 - предстоящо под контролната число от 100. Прогнозата се извърши. Забележете виещи против Луната злобари мой - аз бях този, който сподели доста от дълго време, че трендът на смъртността да върви нагоре ще се пречупи и в края на месеца тя ще падне под 100 индивида дневно. Ето, по този начин стана.

Вийте в този момент, по какъв начин Витанов се кефел да приказва за висока смъртност. Витанов си предсказа, че смъртността ще намалее, сподели ви и точна, по кое време ще се пречупи тренда. И това стана. Забелязвате ли, че много хора употребяват думата пречупи. Значи много хора скрито или очевидно четат какво пиша Витанов.

Следващото контролна число - 2000 нови случая. Вчера са 2105. Когато тази прогноза бе направена, броят беше 6 000 дневно и валяха прогнози за 10 000, че и 20 000 дневно. Излезе Витанов и сподели - не - този тренд ще се пречупи и след месец случаите ще са към 2000 дневно. Е, толкоз са почти. Но знаете ли какъв брой е потребна това за една здравна система да го знаете този факт 1 месец авансово. Даже и в тази система да се вихри правилото на Питър по високите управнически етажи.

5. Картата на риска според нашата методология. Тук Силистра мина от виолетовата в алената зона. После и в други области ще стане по този начин при продължаваща резистентност на удобния сюжет. А той ще е резистентен, в случай че имаме ум в главата.

6. Омикрон разновидността на вируса - знаците споделят, че още го няма в България или в случай че го има, е надълбоко прикрит под превъзходството на делта разновидността. Системата за ранно предизвестие на Витанов не го засича. Няма го още или в случай че се е явил, са единични случаи без изключително значение за момента. Тук да ви напиша нещо. Няма де се плашите - няма го Омикрон а в България.

Питате ме за количествени оценки. Мога да ги направя, само че избирам да изчакам да пристигна разновидността тук. Защо не бързам. В Южна Африка популацията е по-младо, на него новият вид му работи по един метод. Тук много хора са 60+. Вариантът ще води до други резултати.

Искам да видя по какъв начин ще тръгне и дали ще тръгне според предварителните калкулации, които съм направил.

Второ - обрисуват се спокойни празници - дано други ви плашат какво ще е след Нова година. Аз съм споделил единствено, че след Нова година ще имаме проблем. Но да изтикаме до такава степен.

7. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по удобния вид. Ако не сме идиоти и не го дестабилизираме, това ще ни донесе спокойна Коледа и спокойни новогодишни празници. Условието обаче нали го четете - АКО НЕ съдебномедицинска експертиза ИДИОТИ да си създадем сами проблеми.

Изчисленията на Витанов демонстрират - чак толкова огромни идиоти не сме. Тоест - имаме ум в главата. Написах го това особено за юнаците, които вият, че Витанов бил споделил, че народа са идиоти. Вият, та чак на Луната се чуват. Не Виещи злобари мои, Витанов не е споделил токова нещо. Витанов сподели тъкмо противоположното. Пак виете, без да сте разбрали, защо иде тирада.

8. Сега радостната част. Като сме почнали със закона на Мърфи и приложенията му в обществената динамичност, да караме нататък.

Едно разследване от закона на Мърфи (с което се сблъскваме всеки ден) е, че всичко става много по-трудно, в сравнение с си го мислим. Правиш, правиш нещо и все не става, все нещо се появява, дето да стопира и пречи. Великият закон на Мърфи работи. Затова, като възнамерявам, пробвам да предвидя множеството спънки пред начинанието. Казват, че проектите ми са реалистични и то доста. Причината за триумфа е елементарна - регистрирам действието на закона на Мърфи.

Да използван следствието от закона на Мърфи към настоящата политическа обстановка. Сега някои хвърчат из небесата - това щели да създадат, това щели да създадат. Следствието от закона на Мърфи на споделя - ще се изприщите от напън, всичко става доста по-трудно, в сравнение с си го мислите. Изприщването скоро ще почне. Да не приказваме, че ще се комбинира с правилото на Питър, който у нас още е прочут като закон за кацване на калинката на висок пост. Ще кажете, че погледът върху обстановката ми е много реален. Така, де, справям се с качествените закони на обществената динамичност.

9. Пиша си отново (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %, а то броят на повторенията ще се навърти докъм Никулден): Както виждате, към този момент нещата са добре, удобния сюжет е резистентен. Но виждате и какво става из Европа. Законът на Мърфи работи.

Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, само че се пазете. Спазвайте три шарана отдалеченост (ако сте не запомнили какъв брой е дълъг един прекрасен шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща.

Който желае, може и да се имунизира (ама не е задължително).

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ", написа проф. Витанов в персоналния си фейсбук профил.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР