Спрете пушенето, пазете белия си дроб, посъветва д-р София Ангелова,

...
Спрете пушенето, пазете белия си дроб, посъветва д-р София Ангелова,
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Тютюнопушенето е риск и при COVID-19

Спрете пушенето, пазете белия си дроб, посъветва доктор София Ангелова, експерт по белодробни заболявания, по Българска национална телевизия.

Тя акцентира персоналната отговорност на всеки от нас да пази респираторното си здраве като ограничи оптимално токсичните субстанции, които вдишва.

Преди всичко да се въздържаме от тютюнопушене, защото то предизвиква над 25 болести.

Пасивното пушене е еднакво на дейното пушене. Затова пушачите би трябвало да бъдат виновни към здравето на заобикалящите ги, прикани пулмологът.

Що се отнася до заплахата от COVID-19, доктор Ангелова акцентира на потребността да се носят маски и особено акцентира, че в медицинските кабинети те са наложителни.

По думите ѝ носенето на маски понижава с 1.5% риска от заразяване с ковид.

Д-р Ангелова очерта някои особености при лекуването на Коронавирус пневмонията, като наложителната компютърна томография. Подчерта, че след изцеление от ковид, възобновяване на белия дроб продължава до 2 месеца, време, в което пациентите са под лекарско наблюдаване.

От думите на лекарката стана ясно, че астматиците, съгласно последни изследвания, са по-малко уязвими на коронавирусната зараза, заради постоянната терапия, която им се постанова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР