Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията.Това послание отправи председателят

...
Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията.Това послание отправи председателят
Коментари Харесай

Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

" Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията. " Това обръщение насочи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск към водачите на 28-те страни членки, директно преди неофициалната им среща довечера в Залцбург.

“Трябва да се съсредоточим върху намирането и осъществяването на работещи решения, не трябва повече да се разделяме на такива, които желаят да решат казуса с притока на незаконни имигранти и такива, които желаят да го употребяват за политически придобивки “, акцентира Туск.

Очаква се водачите да обсъдят довечера и на следващия ден проекта за разширение на мандата и състава на европейската гранична организация Фронтекс. Открито против този проект, поддържан от Германия, се разгласи унгарският министър председател Виктор Орбан, който съобщи, че Брюксел желае да отнеме опцията на страните-членки да охраняват границите си.

Според домакина на срещата в Залцбург - австрийския канцлер Себастиан Курц, скептично настроени против усилването на Фронтекс са и други страни като Гърция, Италия и Испания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР