Спрените ремонти на пътища ще бъдат възобновени до дни, когато

...
Спрените ремонти на пътища ще бъдат възобновени до дни, когато
Коментари Харесай

Уволненият шеф на АПИ отрече да е спирал ремонтите на своя глава

Спрените поправки на пътища ще бъдат обновени до дни, когато ще има и ново управление на Агенция " Пътна инфраструктура ". Това даде обещание пред кметове и представители на бизнеса районният министър Виолета Комитова. До диалозите се стигна откакто Комитова уволни шефа на АПИ Апостол Минчев поради негова заповед за прекъсване на всички поправки. Пред NOVA той пък твърди, че има друга причина за отстраняването му.

Три дни след абсурда уволненият началник на АПИ Апостол Минчев показа своята версия. Според него прекъсването на ремонтите бил единственият вид организацията да успее да се разплати със строителите. До средата на юли тя дължала над 750 млн. лв.. Минчев отхвърли да е издал заповедта без да пита, а твърди, че го разискал с министър Комитова.

" Това, което с министър Комитова говорихме на 12 юли, трябваше да бъде направено, тъй като различен рационален излаз няма. Евентуално разплащане на всички отговорности, би означавало, че по-късно могат да бъдат продължени дейностите. Но в случай че това не бъде направено просто аз щях да бъда идващият, който щеше да последва господин Терзийски с призовка от прокуратурата ", съобщи Апостол Минчев – уволнен като началник на АПИ.

Като причина за уволнението си той вижда друго - отказал на Виолета Комитова да приключи плана за тунела под Шипка, за близо 360 млн. лв..

" Пътната организация от много години е боксова круша за политици. Политици от всички партии се упражняват и вършат рокади, вършат напън върху тези, които ръководят агенцията”, показва още Минчев.

Междувременно Комитова се срещна със наранени от спрените поправки кметове и бизнес. Обещала им възбраната да бъде анулирана до ден-два.

" Едно от нещата, които би трябвало да се случат, е това писмо да бъде последвано от друго писмо, с което ремонтите още веднъж да бъдат възобновени. Тези обекти да бъдат приключени за периодите, за които са договорени”, безапелационна е Таня Христова – кмет на Габрово и член на УС на сдружението на общините.

" Изяснихме нещата. Какво се оказва? Всички поправки са блокирани. Кому е нужно поради едно писмо? Най-важното е скоростния път Ботевград-Видин, тъй като се стопира целият трафик, с цел да може да се работи по този скоростен път”, съобщи Иван Аспарухов – кмет на Мездра.

От районното министерство към момента търсят кой да поеме Пътната организация на мястото на уволнения Апостол Минчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР