Spotify променя изцяло дизайна на основния начален екран на приложението

...
Spotify променя изцяло дизайна на основния начален екран на приложението
Коментари Харесай

Новият дизайн на Spotify прилича отчасти на TikTok, отчасти на Instagram и отчасти на YouTube

Spotify трансформира напълно дизайна на главния начален екран на приложението си, с цел да улесни потребителите в намирането на нови неща за слушане и гледане. Новият дизайн залага доста на изображенията и отвесното скролване, като трансформира началния екран от набор от корици на албуми в канал, който доста повече наподобява на TikTok или Instagram. Докато превъртате, Spotify се надява да улесни откриването на нови неща в екосистемата на приложението.

Новият външен тип, който Spotify показа на събитието Stream On през вчерашния ден в Лос Анджелис е ясно доказателство за това каква компания и артикул желае да бъде Spotify. През последните няколко години Spotify влага доста в подкастове, аудиокниги, аудио онлайн и други, като се пробва да бъде освен това от приложение за слушане на музика. Компанията също по този начин желае да бъде дом за създателите: През 2021 година основният изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек съобщи пред The Verge, че се надява в платформата да има повече от 50 милиона „ аудиотворци “. Spotify също по този начин от години упорства за основаването на видео подкасти и в този момент значително следи по какъв начин YouTube се оправя с това.

Ако съберем всичко това дружно, ще забележим, че има доста неща, които би трябвало да се натъпчат в едно приложение, наречено Spotify. От Spotify са в видимо непрекъснат блян да подбуден хората към наличие, което е по-различно и по-доходоносно, което постоянно значи да се затрудни елементарното слушане на музика. Ето за какво новият дизайн на приложението наподобява частично има за цел да сътвори повече място за всички тези нови типове наличие. От години Spotify се пробва да откри способи да сложи подкастите, музиката и всичко останало едно до друго, само че наподобява признава, че най-хубавият метод да се получи това, е да даде на всяко освен това пространство за „ дишане “.

Отсега нататък, когато отворите Spotify, в горната част към момента ще виждате няколко корици на албуми и плейлист, само че изпод ще може да видите автоматизирано възпроизвеждащ се видео подкаст, в който можете да се впуснете с едно допиране, или пък ще видите огромна фотография в жанр Instagram, която има за цел да ви опише малко повече за въпросния плейлист, който може да ви хареса.

Ако влезете в „ Музика “ или „ Подкасти и излъчвания “, ще попаднете във отвесен видеоканал, който наподобява много на Instagram Stories или TikTok

В горната част на приложението в случай че влезете „ Музика “ или „ Подкасти и излъчвания “, ще бъдете трансферирани във отвесен видеоканал, който наподобява доста Instagram Stories или TikTok, в сравнение с Spotify, с който сте привикнали. Можете да прелиствате колкото си желаете, като всяка от песните ще се възпроизвежда автоматизирано, с цел да ви даде визия защо става дума, а в случай че докоснете някоя, ще можете да се „ потопите “ в нея и да я запазите или проучите в допълнение.

В дизайна има явно напрежение сред желанието на Spotify да трансформира приложението в по-спокойно и комфортно за навигация, като в същото време се пробва да откри нови способи да притегли хората към нови неща. Сега в приложението има повече автоматизирано възпроизвеждащо се наличие от всеки път и доста способи за бърз прелиминарен обзор на песни и плейлисти, без да се постанова да се гмуркате изцяло в тях. Вертикалното скролване на цялостен екран към този момент е на всички места и е явно потребен инструмент за търсене. Вероятно милиарди консуматори прелистват десетина неща, които не харесват, преди да попаднат на едно, което ще харесат, а с този нов образ всяка ария, плейлист или подкаст получава спомагателен късмет да ви грабне.

Плейлистите са главният и във всеки случай единственият източник на нови открития в Spotify, само че с новия дизайн се слага доста по-голям акцент върху това да се запознаете с нови неща. Това има необикновен смисъл при подкастовете, където Spotify обезверено желае да откри метод да възвърне големите си вложения в тази област. Даниел Ек може и да е признал, че е позволил неточност, като е заложил толкоз доста на новите типове аудио и компанията е понижила екипа си в тази област, само че това не значи, че той забавя темпото.

Другото ново нещо, което ще може да забележите в Spotify е по-персонализираният изкуствен интелект. Предполага се, че функционалността Smart Shuffle (Интелигентно разбъркване), която краткотрайно прибавя песни към съществуващите ви плейлисти, е усъвършенстване на концепцията за „ плейлист единствено за вас “, върху която Spotify работи от години, а и не забравяйте DJ-я с изкуствен интелект, който ще може да води ваше персонално радиошоу.

Някои функционалности, като Smart Shuffle, ще бъдат налични единствено за платените клиенти на приложението, а други като видеоканала, въодушевен от TikTok – ще бъдат налични за всички. Наличието на функционалностите ще доближи някои пазари преди други и ще се появява в разнообразни шпации от време, тъй че бъдете търпеливи.

Spotify е най-големият състезател в региона на музикалния стрийминг, само че продължава да желае да има аудио по още по-голям метод. Именно това демонстрира и новият дизайн. Spotify към този момент не е музикално приложение и не би трябвало да наподобява като такова, само че и в същия миг не би трябвало да наподобява и като каша с друго наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР