sportyal.bgОтборите на България и Англия играят при резултат 0:5 в

...
sportyal.bgОтборите на България и Англия играят при резултат 0:5 в
Коментари Харесай

България 0:5 Англия, гостите водят само с пет гола

sportyal.bg

Отборите на България и Англия играят при резултат 0:5 в европейската подготовка от група " А " на стадион " Васил Левски ". Рашфорд беше прецизен в седмата минута. Баркли удвои в 20-ата минута, а по-късно вкара нов гол в 32-ата минута. Стърлинг означи четвърти гол в даденото продължение на първата част. Отново той беше прецизен в 69-ата минута. Преди това Пламен Илиев спаси няколко положения през втората част.

Едва 20 000 почитатели дойдоха на мача, като една четвърт от тях са привържаници на гостите. Още в седмата минута гостите поведоха, а това още веднъж не стана без помощта на неточност в българската защита. Дълго подаване на Магуайър беше свалено с глава на Баркли, който подаде на Рашфорд на лявото крило. Звездата на Манчестър Юнайтед с доста прекрасен финт се освободи от хвърлилия се на шпагат Пашов, след което влезе във вътрешността и с мощен шут под гредата матира Пламен Илиев.


В 42-ата минута още веднъж мачът бе спрян, като този път група почитатели на Локомотив (Пловдив) от Сектор " Б " на стадион “Васил Левски ” напуснаха оборудването. Тогава основният арбитър на мача е дочул расистки подвиквания от Сектор " А " и приказва с делегата и щаба на англичаните. Селекцията на Гарет Саутгейт обаче реши да остане на терена. В даденото шест минутно продължение Стърлинг вкара четвърти гол. Той се разписа на празна врата след страхотна контраофанзива и подаване на Кейн.

 

Това вбеси родните почитатели на трибуните, като част от тях скандираха против БФС и играчите. Капитанът Ивелин Попов остана съвсем през цялата пауза да приказва с последователи на " трикольорите " до тунела на Сектор " А ".

На почивката британският народен тим не желал да излезе да играе, само че пресаташето на " лъвовете " Христо Запрянов убедил звездите от Острова да се върнат на терена. Там Божидар Краев беше заменил Георги Сърмов, а " лъвовете " потеглиха по-смело напред.

Това остави доста пространства пред вратата на Илиев, който в идващите 20 минути избави няколко положения. Стражът на Лудогорец парира удар на Кейн, по-късно спря откъсналия се против него Рашфорд, а при добавката Стърлинг стреля в навън. Последваха два нови пропуща на Стърлинг и чудесно избавяне на Илиев в 57-ата минута. Петър Занев с удар отдалеко опитва рефлекса на Пикфорд, а в 63-ата минута Кейн още веднъж беше спрян от родния вратар, който сподели страховит инстикт при изстрел от няколко метра на голмайстора на Мондиал 2018

Селекционерът на България Красимир Балъков направи цели шест промени в стартовия състав. Бала и момчетата му се надяват на знамение, с цел да реализиран първа победа против четвъртите света от последното международно състезание.

Родният експерт е оставил единствено Пламен Илиев, Петър Занев, Георги Пашов, Вандерсон и Ивелин Попов от титулярите, които стартираха при равенството 0:0 с Черна гора в Подгорица. Схемата също е изменена, като " лъвовете " ще играят с петима бранители, четирима халфове и един нападател, както бе на " Уембли " (0:4) преди месец. Поредният проблем пред Балъков е контузията на Антон Недялков, който сутринта мина фитнес тест, на който стана ясно, че отпада от състава. Освен най-хубавият бранител в състава с контузия е и Кристиян Малинов, която го извади от титулярите.

Петимата бранители пред Илиев са: Георги Пашов, Георги Терзиев, Георги Сърмов, Камен Хаджиев, който дебютира, и Петър Занев. Георги Костадинов и капитанът Ивелин Попов са опорните халфове, до момента в който Кирил Десподов и Вандерсон работят на двата фланга, а Исмаил Иса води офанзивата на " трикольорите ". Интересното е, че експертът до нощес смяташе да направи девет промени, като само Илиев и Попов бяха планувани да започват от първата минута.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР