Спортното училище “Георги Бенковски” в Плевен е източвало държавни пари

...
Спортното училище “Георги Бенковски” в Плевен е източвало държавни пари
Коментари Харесай

Спортно училище източвало държавни пари години наред

Спортното учебно заведение “Георги Бенковски” в Плевен е източвало държавни пари от години посредством фиктивни лагери и образования. Сигналите са подадени до NOVA, а след направена инспекция министерството на младежта и спорта разкрило куп нередности.

“Директорът искаше да подписваме подправени документи и да лъжесвидетелстваме”, сигнализира учителят по футбол Ботьо Ботев. Ученици пък свидетелстват, че за съвсем цялостен курс на образование в учебното заведение, не са отишли на нито един лагер.

Асен Митев е възпитаник в 12-и клас. По документи той и съучениците му от двете футболни паралелки, са ходили на подготвителен лагер в Горна Оряховица две следващи години. Отново по документи, лагерите са траяли по 10 дни. Момчетата обаче настояват, че в това време са се намирали в Плевен. Подали са сигнал в прокуратурата.

Сигнал е подал и треньорът по футбол Милко Гаврилов, който съгласно листата, направен от шефа, е водил футболистите и на двата лагера. Но до момента в който на хартия пишело, че бил в Горна Оряховица, учителят твърди, че е водил занятия в Плевен.

„ Когато този сякаш лагер се е провеждал, аз съм си записал в дневника, че съм бил на лагер в град Плевен. Децата са се хранили в стола тук. Той в неговия кабинет ми сподели: „ Подпиши ми, тъй като без командировъчно за дадения лагер, той не може да съществува”. Аз отхвърлих, несъмнено. Каза, че в случай че решим да кажем, че сме били, да кажем, че сме били в хотел „ Раховец” и да предадем това и на децата. Както и да го сметнем, по-малко от 5 000 лева този лагер не може да коства за едната и за другата година, в случай че е най-малко по 20 лева на човек на ден”, споделя Гаврилов.

Вместо с рейс, в доклада пишело, че цялостен клас футболисти пътували до Горна Оряховица с лек автомобил - персоналният, на шефа, който се оказал бракуван, изясняват от спортното министерство.

Оказва се, че и оттова не знаят какъв брой тъкмо пари са изхарчени за лагерите. Директорът по този начин й не показал фактури за всичко. Откакто бил на този пост, рядко отчитал парите, които влизат в учебното заведение, в това число и тези от даренията.

Освен посредством фиктивни спортни лагери, Пламен Георгиев източвал пари и от фиктивни образования, настояват още учителите. По документи, четирима от тях са били на тридневен курс във Велико Търново през септември предходната година. Храната и престоят им излезли по 165 лева, без командировъчните. И по време на това образование, вместо във Велико Търново, треньорите настояват,че са водили часове в Плевен.

Заради многото нарушавания, от спортното министерство взеха решение да уволнят шефа на учебното заведение. Веднага по-късно Георгиев почнал да изнася кашони с документи, настояват източници на NOVA. Изтрил и записи от охранителните камери. На място е отишла полиция. Кабинетът е запечатан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР