Спортното подразделение на Seat, което се отдели като собствена марка

...
Спортното подразделение на Seat, което се отдели като собствена марка
Коментари Харесай

Cupra показа първия си електрически автомобил

Спортното поделение на Seat, което се отдели като лична марка Cupra, не се бави изключително доста с плановете и откакто празнува тригодишнината си с Formentor VZ5, не щеш ли се появи нов план с много противоположно задвижване.

За разлика от 2.5-литровия бензинов петак във Formentor VZ5, Cupra Born ще бъде напълно на ток и ще употребява MEB платформата на VW AG, която можем да забележим и при Volkswagen ID.3. Всъщност Born и ID.3 си наподобяват много и на външен тип с разлика в предната част, праговете и джантите, които имат за цел да придадат по-спортно лъчение на испанската версия.

Батерията от 77кВч, би трябвало да обезпечава пробег от към 500км, а ускоряване от 0 до 50км/ч. лишава 2.9 секунди. Cupra-та ще се отличава и със ситемата Dynamic Chassis Control Sport, която съгласно марката ще предлага високи равнища на динамичност при всевъзможни условия. На малко, най-вероятно ще забележим амортисьори с променлива неотстъпчивост при другите режими на електрическия автомобил. Бързо зареждане ще предлага 260км пробег за 30-минутно включване в контакта.

Cupra Born ще се създава в същата фабрика в която се създава и ID.3, а началото е планувано към средата на тази година, което значи че в идващите месеци ще забележим и повече характерности за електрическия състезателен Seat.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР