Спортно-техническият директор на Септември София Кристиян Добрев и шефът на

...
Спортно-техническият директор на Септември София Кристиян Добрев и шефът на
Коментари Харесай

Съдийският шеф призна за грешката на Драганов на Ботев Враца - Септември

Спортно-техническият шеф на Септември София Кристиян Добрев и шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов бяха посетители в предаването "Домът на футбола " в ефира на DIEMA SPORT. Една от тематиките, които бяха разисквани беше съдийското решение на Драгомир Драганов да отсъди дузпа в интерес на Ботев Враца против Септември София. Съдийският началник даде оценка на реферите за пролетния полусезон, като тя е незадоволителна.

"Ако мога да кажа сумата е 3750 лв., само че това са две разнообразни санкции. Едната санкция е 1250 лв. от Комисията по нравственос и феърплей, другата е 2500 лв. от Дисциплинарната комисия имам морално право да защитя моя клуб. Извърши се един обир на един клуб, на един труд, на едни млади момчета. След 75-ата минута започнахме да играем по-добре, бяхме по-добре физически, само че се намеси един човек ", разяснява Добрев във връзка наложената му глоба от БФС.

"Дискусия не може да има, тук има една груба съдийска неточност, в персонален диалог с Кристиян му споделих. Фактите са такива каквито са, нищо не може да създадем тук ", разяснява съдийският началник Костадин Гергинов.

"Презумпцията беше, че той ще управлява дуела безпристранно. Тук вярното решение е жълт картон за симулация, съдията сподели, че има дузпа, само че той ме е излъгал ", добави той.

"В 5-ата минута има обстановка за дузпа за нас. Те ограбиха фантазиите на тези деца, те си извоюваха правото да играят бараж ", сподели още Кристиян Добрев.

"С въвеждането на ВАР технологията в България условията към съдиите са огромни. Колкото по-бързо съдиите свикнат с ВАР толкоз по-добре. Притеснен бях по отношение на въвеждането на тази система, само че всички които излизат на терена, те са 25 бъркат. Решението на кои срещи да се приложи системата се дефинира от БФС. Ние получаваме уведомителни писма, както беше и в мача в Кърджали. За всеки мач се заплаща по 1700 евро ", добави шефът на Съдийската комисия към БФС.

"Кой е индивидът в БФС, който реши, че в този мач не би трябвало да има ВАР, не е обикновено в мач за класиране в Първа лига да няма ВАР. Човекът, който носи отговорност в БФС да каже. 1 милион лв. инвестиция отиват напразно. Откраднаха фантазиите на младите футболисти. Тенденцията се вижда, не към споделил, че той го е направил съзнателно. Той е дребният провинен, огромният провинен е този, който реши да няма ВАР ", добави Добрев.

"Нека вкарат Септември в А група, заслужено е тимът ни да бъде в елита ", добави Кристиян Добрев.

"През миналия полусезон, получиха се много слаби съдийства изключително в последните кръгове, излязохме със мнение, Драгомир Драганов ще бъде осъден от началото на новото състезание ", сподели съдийският началник.

"Не желая Драгомир Драганов да бъде зачеркнат от съдийството, не желая да бъде премахнат, желая да бъде осъден. Чест прави на господин Гергинов ", сподели още спортният шеф на Септември София.

"Един футболен арбитър се построява 10-12 години, като интернационален арбитър му се дават най-тежките мачове ", добави още шефът на съдиите.

"Не съм удовлетворен от това, което се случва в мачовете от съдийско естество. Започна полусезона с неточности, по този начин и приключи. Съдиите избират да вземат решенията с ВАР, а не те да се нагърбят с тежките решения. Ще има промени в ранглистите. Момчетата, които са първа година ще бъдат непокътнати ", даде своята оценка на съдийството Гергинов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР